16.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Εξηγήσεις για την παρέμβαση Γιούνκερ ζητά ο Κατρούγκαλος

Ημερομηνία:

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε ο ευρωβουλευτής της του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος για τις δηλώσεις του προέδρου της, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, με τις οποίες χαρακτήρισε την πιθανότητα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις πιθανές επερχόμενες εθνικές εκλογές ως «ένα κακό αποτέλεσμα», ενώ έκανε παράλληλα λόγο για ακραίο σχηματισμό, δηλώνοντας επίσης ότι θα προτιμούσε «γνωστά πρόσωπα» στο τιμόνι της Ελλάδας.
Όπως σημειώνει ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος, η στάση Γιούνκερ έρχεται μετά από τη δήλωση στήριξης της εκπροσώπου της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρντ προς τον Έλληνα υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα, τον οποίο και χαρακτήρισε ως «συνειδητό ευρωπαίο».

Με δεδομένα τα παραπάνω, ο κ. Κατρούγκαλος ζητά από την Επιτροπή να πάρει θέση για το αν συμμερίζεται αυτού του είδους τις παρεμβάσεις σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι αν υπάρχει νομικό έρεισμα στις συνθήκες παρόμοιας επέμβασης.

Τέλος, ο Ευρωβουλευτής της GUE/NGL διερωτάται αν έχει υπάρξει ιστορικό προηγούμενο κατά το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έχει υποστηρίξει τον προεκλογικό αγώνα πρώην Επιτρόπου για οποιοδήποτε αξίωμα, όπως στην προκειμένη περίπτωση με τον κ. Δήμα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Ανοιχτό στο σύνολο της διαδρομής από αύριο το Φαράγγι της Σαμαριάς

Προσβάσιμο στο σύνολο της διαδρομής και από τις δύο...

38 μετανάστες διασώθηκαν νότια της Γαύδου

Επιχείρηση διάσωσης 38 μεταναστών πραγματοποίησε το Λιμενικό Σώμα τα...

Ηράκλειο: 44χρονη ξεψύχησε ξαφνικά μπροστά στο παιδί της

Μία ασύλληπτη τραγωδία διαδραματίστηκε μέρα - μεσημέρι στο κέντρο...

Ηράκλειο: Τραγωδία στον ΒΟΑΚ – Νεκρή γυναίκα σε τροχαίο δυστύχημα!

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στον ΒΟΑΚ με μία γυναίκα να...