14.3 C
Chania
Πέμπτη, 19 Μαρτίου, 2026

Εξιχνιάσθηκαν 16 περιπτώσεις απάτης στο Ηράκλειο: Συνελήφθη 23χρονος και ταυτοποιήθηκαν τέσσερις ακόμη

Ημερομηνία:

Στη σύλληψη ενός 23χρονου ημεδαπού και στην ταυτοποίηση τεσσάρων ακόμη συνεργών του προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που οδήγησε στην εξιχνίαση 16 περιπτώσεων απάτης με θύματα κατοίκους των Δήμων Χερσονήσου και Μυλοποτάμου.

Η επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση επτά τετελεσμένων απατών και εννέα απόπειρες, με το συνολικό όφελος της εγκληματικής οργάνωσης να ανέρχεται σε 14.170 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, κατά το χρονικό διάστημα από 23 Φεβρουαρίου έως και 15 Μαρτίου 2026, τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποιούσαν τυχαίες κλήσεις σε σταθερές και κινητές συνδέσεις κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου. Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα, οι δράστες υποδύονταν είτε υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας είτε λογιστές, με στόχο την εξαπάτηση των πολιτών.

Σε επτά περιπτώσεις κατάφεραν να πείσουν τους συνομιλητές τους να τοποθετήσουν σε υποδεικνυόμενα ανεπιτήρητα σημεία χρήματα ή κοσμήματα, τα οποία στη συνέχεια παραλάμβανε μέλος της οργάνωσης. Από τις επιτυχημένες απάτες αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.170 ευρώ και κοσμήματα αξίας 12.000 ευρώ.

Η προανάκριση της αστυνομικής υπηρεσίας οδήγησε στην ταυτοποίηση πέντε ημεδαπών, μεταξύ των οποίων και ανήλικος. Βραδινές ώρες της 15ης Μαρτίου 2026 πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου ο 23χρονος.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στον συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και συσκευή κινητής τηλεφωνίας. Τα αφαιρεθέντα είδη αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Ο 23χρονος θα οδηγηθεί στην αρμόδια Ανακριτική Αρχή, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου για την πλήρη εξακρίβωση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Στις σοβαρές γεωπολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης στη...

Επείγουσα προσγείωση για το Άκρως Απόρρητο Drone RQ-180 στη Λάρισα;

Τις τελευταίες ώρες, η ελληνική αεροπορική βάση της Λάρισας...

Σάλος με τα καουμποϊλίκια Δένδια – «Προστασία επιπέδου ζωής» η κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot, λέει η κυβέρνηση

Στην κατάρριψη ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων προχώρησε η ελληνική πυροβολαρχία Patriot που έχει σταλεί...