16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Εξωφρενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και στον Δήμο Αποκορώνου

Ημερομηνία:

Για εξωφρενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη που θα επιβαρύνουν από εδώ και στο εξής τους κατοίκους του δήμου Αποκορώνου, κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση δίνοντας στη δημοσιότητα τα νέα «νούμερα φορολεηλασίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, που εμφανίζουν αυξήσεις από 58 έως και 84%.

Διαβάστε αναλυτικά:

Πλήρως εναρμονισμένη η δημοτική αρχή με την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ,  φορτώνει και άλλα βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά  και μάλιστα την ώρα που η ακρίβεια στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στις τιμές των αγροτικών εφοδίων κλπ. τσακίζει το εισόδημα.

Αυξήσεις στα τέλη, που σκόπιμα απέκρυψε ο κ. Δήμαρχος από τους δημότες την προεκλογική περίοδο.

Από τον περασμένο Οκτώβρη (εκλογές) ως σήμερα συνειδητοποίησε η δημοτική αρχή την κατάρρευση του Δήμου, αν δεν αυξηθούν τα δημοτικά χαράτσια;

Τα νούμερα της φορολεηλασίας  είναι χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΌΤΗΤΑΣ 2024

Πρώτος συντελεστής: ακίνητα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για κατοικία:  Δημιουργία 2 ζωνών:

1η Ζώνη, οι Κοινότητες Ασή Γωνιά Αρμένων, Βάμου, Βρυσών, Γαβαλοχωρίου, Γεωργιουπόλεως, Καλαμιτσίου Αμυγδάλι, Καλυβών, Κεφαλά, Κόκκινου Χωριού, Κουρνά, Νέου Χωριού, Πλάκας, Στύλου ,Φυλακής & Φρε, σε 2,7 €/τ.μ.  από 1,70€/τ.μ. αύξηση 58,82%

2η Ζώνη, οι Κοινότητες ,Αλίκαμπου, Βαφέ, Κάινα, Εμπρόσνερου, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου, Καρών, Κάστελλου,

Μάζα, Μαχαιρών, Μελιδονίου, Νίππους, Ξηροστερνίου, Παϊδοχωρίου, Πεμονίων, Ραμνής, Σελλιών και Τζιτζιφέ  σε  2,5 €/ τ.μ. από 1,50€/τ.μ. αύξηση 66,66%

Ειδικός συντελεστής για χώρους που χρησιμοποιούνται ως δωμάτια ύπνου των ξενοδοχείων  και  ενοικιαζόμενων δωματίων-επιπλωμένων κατοικιών κλπ. ενιαία τιμή σε όλες τις ζώνες 3,50€/τ.μ. 

Δεύτερος συντελεστής: ακίνητα που χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς η δημιουργία μίας ζώνης σε όλες τις Κοινότητες   παραμένει  σε 1,00 €/ τ.μ.  

Τρίτος συντελεστής: ακίνητα που χρησιμοποιούνται για την άσκηση πάσης φύσης οικονομικής δραστηριότητας: Δημιουργία 3 ζωνών:

"google ad"

1η Ζώνη, οι Κοινότητες Γεωργιουπόλεως, Κουρνά, Πλάκας, Καλυβών, και Φυλακής σε 6,60 €/ τ.μ. από 3,70€/τ.μ.  αύξηση 78,38%

Για επαγγελματικές χρήσεις οι οποίες λειτουργούν εποχιακά , σε 9,5 €/ τ.μ.

2η Ζώνη, οι Κοινότητες Ασή Γωνιά, Βρυσών, Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κεφαλά, Νέου Χωριού, Αρμένων, Στύλου & Καλαμιτσίου Αμυγδάλι, σε 5,50 €/ τ.μ.  από 3€/τ.μ.  αύξηση 83,33%

Για επαγγελματικές χρήσεις οι οποίες λειτουργούν εποχιακά , σε 8,4 €/ τ.μ. 

3η Ζώνη, οι Κοινότητες Αλίκαμπου, Βαφέ, Κάινα, Εμπρόσνερου, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου, Καρών, Κάστελλου, Κόκκινου Χωριού, Μάζας, Μαχαιρών, Μελιδονίου, Νίππους, Ξηροστερνίου, Παϊδοχωρίου, Πεμονίων, Ραμνής,

Σελλιών και Τζιτζιφέ και Φρε σε 4,60 €/ τ.μ.  από 2,50€/τ.μ.   αύξηση 84%

Για επαγγελματικές χρήσεις οι οποίες λειτουργούν εποχιακά , σε 7,50 €/ τ.μ.

Η ταξικότητα των αυξήσεων  φαίνεται ξεκάθαρα και από το γεγονός ότι τα ορεινά χωριά του δήμου μας που είναι και τα πιο φτωχά, έχουν την μεγαλύτερη αύξηση τελών σε όλο τον Δήμο.  66,66% οι κατοικίες και 84% τα κτίρια για επαγγελματική χρήση.

Από την φορολογία του λαού, το κράτος εισπράττει το  95% των εσόδων του και ταυτόχρονα προσθέτει αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς τους ανάλογους αναγκαίους πόρους.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι δεν είναι δυνατόν να ασκηθεί φιλολαϊκή πολιτική χωρίς σύγκρουση με τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καλούμε τον Αποκορωνιώτικο λαό να συμπορευτεί με την Λαϊκή Συσπείρωση στο μονόδρομο του αγώνα για την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών και για την πλήρη  χρηματοδότηση των δήμων  από το κεντρικό κράτος, ώστε να καταργηθεί  η ανταποδοτικότητα, η διπλή φορολεηλασία.

Υπάρχει το παράδειγμα των εκλεγμένων με την Λαϊκή Συσπείρωση Δημάρχων σε Πάτρα, Τύρναβο, Ικαρία, Πετρούπολη, Χαϊδάρι και Καισαριανή  οι οποίοι  μειώνουν τα τέλη για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Με βάση όλα τα παραπάνω, η «Λαϊκή Συσπείρωση Αποκόρωνα » διεκδικεί:

  • Μηδενισμό των δημοτικών τελών για όσους κατοίκους έχουν εισόδημα μέχρι το αφορολόγητο όριο (8.636 ευρώ) και για τους ανέργους του Δήμου μας.
  • Μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για τις οικογένειες με εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη των άπορων, των ΑΜΕΑ, των μονογονεϊκών οικογενειών, των τρίτεκνων και των πολύτεκνων.
  • Αύξηση του συντελεστή για Ανώνυμες Εταιρείες, τράπεζες και επιχειρήσεις με μεγάλο τζίρο.
  • Αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, και ηλεκτροφωτισμού του Δήμου.
  • Στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Διεκδίκηση άμεσης και γενναίας χρηματοδότησης του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη του ενεργειακού του κόστους.

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση Δημοτικοί Σύμβουλοι
Μελισσάκης Νικήτας
Ζώης Σταύρος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ