21.8 C
Chania
Friday, October 4, 2024

Επέλαση κινητικότητας και στα νοσοκομεία της Κρήτης

Ημερομηνία:

Ανησυχία ενόψει της σύσκεψης για το θέμα της κινητικότητας στο χώρο της υγείας

Της Κατερίνας Μηναδάκη

Έντονη ανησυχία επικρατεί στο χώρο της υγείας. Οι τελευταίες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη αναφορικά με τους γιατρούς στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και η σύγχυση που έχει προκαλέσει στον ιατρικό κόσμο φαίνεται τώρα να απασχολεί και τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία. Η αξιοπιστία των … υπουργικών λόγων προβληματίζει και ανησυχεί τους εργαζόμενους. Για την ανησυχία αυτή μίλησε στο Σκάι Κρήτης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Σταύρος Κουτσιουμπέλης επισημαίνοντας ότι σήμερα οι πρόεδροι των υγειονομικών περιφερειών της χώρας θα συναντηθούν στην Αθήνα για την κινητικότητα και τα νοσοκομεία.

Η συνάντηση αυτή αφορά και στην Κρήτη. Μάλιστα η διαρροή που υπάρχει αναφορικά με το νησί λέει ότι στο καθεστώς κινητικότητας θα μπουν 60 άτομα ενώ από όλες τις περιφέρειες της χώρας είναι συνολικά 925. Θεωρώ ότι ο αριθμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ότι είναι υπερβολικά μικρός αλλά περιμένω να δω.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, στο πρώτο κύμα της κινητικότητας είπαν ότι δε θα απολυθεί κανένας, ας ελπίσουμε ότι το ίδιο θα ισχύσει και για το δεύτερο. Ωστόσο έκλεισαν 600 κρεβάτια και αυτό δημιούργησε πολλά προβλήματα. Φοβόμαστε λοιπόν τώρα ότι με το δεύτερο κύμα θα κλείσουν μεσαία νοσοκομεία . Αυτό μπορεί να αγγίξει και την Κρήτη. Φοβόμαστε και είμαστε σε εγρήγορση και ανησυχία. Ο κ. Κουτσιουμπέλης πάντως ξεκαθάρισε ότι στο σύστημα υγείας στην Ελλάδα εργάζονται 65.000 άνθρωποι κακοπληρωμένοι, γερασμένοι και ταλαιπωρημένοι σε τρεις βάρδιες καθημερινά. Οι άνθρωποι αυτοί ανησυχούν ωστόσο δε θέλουμε να κινδυνολογούμε κατέληξε τονίζοντας ότι η σημερινή σύσκεψη στην Αθήνα θα δώσει ενδιαφέροντα στοιχεία.

Πηγή: prismanews.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εκτίναξη των εκφράσεων βίας στην εφηβεία: Υπάρχει λύση;

“Η βία είναι η μόνη λύση” Π.Ρ. 15 ετών “Ο...

ΠΟΕΔΗΝ: Με φωτογραφικά ντοκουμέντα αναδεικνύει τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία

Tην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία λόγω της επικίνδυνης αδιαφορίας της...

Δημοσκόπηση MRB: Κυριαρχεί η απαισιοδοξία, πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ

Η απαισιοδοξία κυριαρχεί στη δημοσκόπηση της MRB που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του...