16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Επέστρεψαν οι Κρητικοί Πρωταθλητές Ευρώπης

Ημερομηνία:

Με γεμάτες τις αποσκευές μετάλλια επέστρεψε στα Χανιά, η Ομάδα των Special Olympics του Ναυτικού Ομίλου, από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που έγιναν από 4 έως 20 Σεπτέμβρη 2014 στην Αμβέρσα.

Η Ελληνική Αποστολή πού αποτελούταν από 74 άτομα από την Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, την Πάτρα, την Ρόδο, την Κέρκυρα και την Κρήτη, ταξίδεψε στο Βέλγιο και μέσα σε 16 ημέρες αγώνων πήρε 37 μετάλλια, έξι από τα οποία κέρδισε η Ομάδα του ΝΟΧ από τα Χανιά.
Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συμμετείχαν 2.000 Αθλητές και 1000 Προπονητές από 58 χώρες, ενώ εκτός από τους 300 Διαιτητές και τα 2.500 μέλη των οικογενειών των Αθλητών, συμμετείχαν 40.000 Εθελοντές και άλλοι τόσοι ήταν οι θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες.
Η Πρωταθλήτρια Ομάδα του ΝΟΧ

Το Τμήμα Ειδικής Άθλησης του ΝΟΧ, που δημιουργήθηκε το 1992, συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βέλγιο με 4 Αθλητές, τους Κώστα Γαροφαλάκη, Δημήτρη Χουδαλάκη, Αντωνία Μπιτσαξάκη και το Βασίλη Ραϊσάκη και κατέκτησε συνολικά 6 μετάλλια.
Προπονητές είναι ο εθελοντής Κώστας Νικολαντωνάκης και η Μπιλιάνα Γκεωργκίεβα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα για την Κρητική Ομάδα:

  • Χρυσό Μετάλλιο Δημήτρης Χουδαλάκης, Κατηγορία Μ3, 25μ. Ύπτιο
  • Αργυρό Μετάλλιο Βασίλης Ραϊσάκης, Κατηγορία Μ1 (υψηλότερη), 25μ. ‘Υπτιο
  • Χάλκινο Μετάλλιο Αντωνία Μπιτσαξάκη, Κατηγορία S1 (υψηλότερη), 25μ. ‘Υπτιο
  • Χάλκινο Μετάλλιο Σκυταλοδρομία 4×25, Κατηγορία C3, από τους Παναγιώτη Σπίνουλα, Βασίλη Ραϊσάκη, Αντωνία Μπιτσαξάκη, Κωνσταντίνο Γαροφαλάκη

Η υποδοχή στο Αεροδρόμιο Χανίων μόνο από τους γονείς

Η Ελληνική Αποστολή επέστρεψε εχτές στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου τους υποδέχτηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, ενώ η υποδοχή των Αθλητών έγινε από τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες στις πόλεις των Αθλητών που συμμετείχαν. Μπορείτε να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της ΝΕΡΙΤ (στο 01:14:36 λεπτό) εδώ.
Tην ώρα που οι Κρητικοί Αθλητές φιλοξενήθηκαν και τιμήθηκαν κατά την παραμονή τους στο Βέλγιο και από τον Δήμαρχο Λιέγης, στα Χανιά τους Πρωταθλητές υποδέχτηκαν μόνο οι γονείς τους, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ. στο «Ι. Δασκαλογιάννης» δεν ήταν κανένας εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χανίων, αλλά ούτε και από την Διοίκηση του ΝΟΧ.
Flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ