16.8 C
Chania
Saturday, January 24, 2026

Επίδομα για κάθε γέννηση παιδιού και από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Ημερομηνία:

Στη συνεδρίαση της 30ής Δεκεμβρίου 2024, το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας ενέκρινε πρόταση του Δημάρχου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, για τη χορήγηση οικονομικού επιδόματος στις οικογένειες που αποκτούν παιδιά.

Η πρόταση αφορά την τροποποίηση και συμπλήρωση της υπ’ αριθμόν 157/2024 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία είχε εγκριθεί τον Σεπτέμβριο του 2024. Στόχος είναι η εφάπαξ παροχή οικονομικής ενίσχυσης σε οικονομικά αδύναμες και ευάλωτες οικογένειες για κάθε γέννηση παιδιού.

Αντιμετώπιση δημογραφικών προκλήσεων

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου για τη στήριξη των οικογενειών και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Παρόμοια πρόταση είχε καταθέσει νωρίτερα ο Δήμαρχος Αποκορώνου, κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τονίζοντας ότι το μέτρο αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των δημογραφικών προκλήσεων, όπως η μείωση των γεννήσεων και η συρρίκνωση του πληθυσμού.

Όπως είχε αναφέρει ο κ. Κουκιανάκης, το επίδομα «παρέχει άμεση οικονομική στήριξη στις οικογένειες με αυξημένες ανάγκες, ειδικά στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ενώ παράλληλα μειώνει το οικονομικό βάρος των πρώτων μηνών μετά τη γέννηση του παιδιού». Σημειώνεται ότι το επίδομα θα χορηγείται ανεξαρτήτως άλλων κρατικών ή ιδιωτικών ενισχύσεων.

Ύψος επιδόματος και προϋποθέσεις

Η πρόταση προβλέπει ότι δικαιούχοι θα είναι οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Τα ποσά της οικονομικής ενίσχυσης διαμορφώνονται ως εξής:

  • 1.500 ευρώ για το πρώτο παιδί
  • 2.000 ευρώ για το δεύτερο παιδί
  • 2.500 ευρώ για κάθε παιδί από το τρίτο και άνω

Η εφαρμογή του μέτρου προγραμματίζεται να ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2026, δίνοντας τον απαιτούμενο χρόνο για την οργάνωση και υλοποίησή του.

Η συγκεκριμένη απόφαση αναδεικνύει τη δέσμευση της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη στήριξη των οικογενειών, σε μια προσπάθεια να δοθεί απάντηση στις δημογραφικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλος ο Μίκης σ΄ένα μοναδικό λεύκωμα

Της Γεωργίας Οικονόμου Ένα μοναδικό λεύκωμα για τον εμβληματικό Μίκη...

675 εκπαιδευτικοί στο πλευρό του Νίκου Ρωμανού

“Υπερασπιζόμαστε τον Νίκο Ρωμανό και το δικαίωμά του να...

Δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην Παλαιόχωρα

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) η απόφαση για...