21.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Επίθεση αναρχικών σε Λαφαζάνη και Στρατούλη στην πορεία του Πολυτεχνείου – Λαφαζάνης, Γλέζος κατέθεσαν στεφάνι

Ημερομηνία:

Μικρή ένταση επικράτησε στην πορεία του Πολυτεχνείου. Λαφαζάνης και Στρατούλης επιχείρησαν να μπουν στην πορεία, όπου έπεσαν θύματα φραστικών επιθέσεωνAdtech Ad από αναρχικούς.

Στο ύψος του Χίλτον βρίσκεται αυτή την ώρα το κύριο σώμα της πορείας του Πολυτεχνείου. Ο Σύλλογος Εξορισθέντων και Φυλακισθέντων ήδη πλησιάζει στην αμερικανική πρεσβεία, ενώ το ΠΑΜΕ παραμένει στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην πορεία συμμετέχουν περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 8.000 πορεύονται υπό το ΠΑΜΕ.

Νωρίτερα, στην πλατεία Κλαυθμώνος υπήρξε μικρή ένταση, όταν ο κ. Λαφαζάνης και ο κ. Στρατούλης επιχείρησαν να μπουν στην πορεία.

Δέχθηκαν φραστικές επιθέσεις από αντιεξουσιαστές και αναγκάσθηκαν να αποχωρήσουν προσωρινά, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Να σημειώσουμε ότι πριν λίγες ημέρες ομάδα αναρχικών είχε επιτεθεί σε αναρχικούς και αριστεριστές επειδή τους είχε περάσει για μέλη της ΚΝΕ.

Πιο πριν, στεφάνι κατέθεσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζανης, ο οποίος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για “υποκρισία” όσων “τιμούν δήθεν το Πολυτεχνείο”, καθώς “κατάντησαν τη χώρα προτεκτορατο των δανειστών”.

«Το μήνυμα του Πολυτεχνείου σήμερα είναι: νέοι αγώνες, νέα πολυτεχνεία, για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, και μια Ελλάδα δημοκρατική, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, ελεύθερη, μια Ελλάδα της δικαιοσύνης. Μια Ελλάδα που δε θα διώχνει ΟΤΑ νέους της στην ξενιτιά, πρόσφυγες» ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.

Στεφάνι κατέθεσε και ο Μανώλης Γλεζος, ο οποίος δήλωσε: «Ηρθαμε να αποτίσουμε οχι μόνο φόρο τιμής στους εκτελεσμένους, αλλά και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το δίκαιο, τη λευτεριά, την Ειρήνη και την ανθρωπιά».

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...