21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επίθεση Γεωργιάδη στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων με ανοίκειους υπαινιγμούς

Ημερομηνία:

Κι ενώ οι παλινωδίες για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας συνεχίζονται, γίνεται ολοένα και πιο εμφανές ότι η κυβέρνηση έχει υποβαθμίσει πλήρως την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, ασκώντας αφόρητες πιέσεις, ακόμη και προαναγγέλλοντας τη λήψη μέτρων προτού οι ειδικοί κάνουν τις εισηγήσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό και εν μέσω αναφορών για σκληρές διαπραγματεύσεις και μπόλικο παρασκήνιο πίσω από τις εισηγήσεις της Επιτροπής, ο υπουργός Ανάπτυξης αποφάσισε να επιτεθεί ευθέως στους ειδικούς με αφορμή την απόφαση να μην ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, άφησε ξεκάθαρες αιχμές κατά της επιτροπής για συντεχνιακή λογική, δηλώνοντας ότι ήταν λάθος η απόφαση να μην ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής αυτή την εβδομάδα.

Εξήγησε ότι διαφωνεί με την απόφαση αυτή και είπε χαρακτηριστικά ελπίζω να μην έχει συντεχνιακή λογική επειδή εξυπηρετεί γιατρούς που πουλάνε αυτές τις υπηρεσίες, ελπίζω να μην είναι συναδελφική παραχώρηση».

Άφησε, ακόμη, αιχμές για τους γιατρούς λέγοντας ότι τα κέντρα αισθητικής δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό από γιατρούς, οι οποίοι προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες υπό το πρόσχημα της ιατρικής πράξης και «κλέβουν πελάτες». Υποστήριξε, ακόμη, ότι έχει λάβει δεκάδες καταγγελίες, αλλά δεν έχει αρμοδιότητα να ελέγξει τι είναι ιατρική πράξη και τι δεν είναι.

«Τα κέντρα αισθητικής τηρούν τους κανόνες υγιεινής που τηρούνται από τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών και θα έπρεπε να έχουν ανοίξει και την προηγούμενη φορά που άνοιξαν τα άλλα καταστήματα, θα έπρεπε να ανοίξουν και αυτήν την φορά, ωστόσο η επιτροπή είχε αντίθετη άποψη. Εγώ διαφωνώ προσωπικά με την εν λόγω απόφαση διότι γιατροί, με το πρόσχημα των επεμβάσεων, «κλέβουν» πελάτες από τα κέντρα αισθητικής, που αντιμετωπίζουν τώρα αθέμιτο ανταγωνισμό.

Υπάρχει πληθώρα καταγγελιών από τα κέντρα αισθητικής και προσωπικά θεωρώ ότι δικαίως διαμαρτύρονται. Ας πει η επιτροπή ότι απαγορεύονται τέτοιες πράξεις και από τα ιατρεία και από τους δερματολόγους, να πει ότι δεν μπορεί να επιτρέπεται το laser στα ιατρεία και όχι στα κέντρα αισθητικής όπου γίνεται και παρουσία ιατρού. Θα προτιμούσα να απαγορευτούν παντού», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Όλα αυτά τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο εδώ και καιρό πως η κυβέρνηση χαράσσει μόνη της την γραμμή για τα περιοριστικά μέτρα και το άνοιγμα της οικονομίας, καθώς για πολλές από τις πρόσφατες αποφάσεις είχαν κατατεθεί σοβαρές ενστάσεις από μέλη της Επιτροπής.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, πάντως, φρόντισε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του απορρίψει την κριτική για κυβερνητικές παρεμβάσεις και πιέσεις, ισχυριζόμενος ότι «η απόφαση της επιτροπής ήταν ομόφωνη. Πολλές από τις προτάσεις της κυβέρνησης δεν έγιναν δεκτές, ενώ υπήρξαν και τις προηγούμενες ημέρες πολλές αναφορές από μέλη της επιτροπής ότι θα έπρεπε να ανοίξουν πολλές δραστηριότητες, όμως αυτό τελικώς δεν έγινε. Είναι κρίμα να γίνεται σπέκουλα με τέτοια θέματα».

Κατά τα άλλα συνέχισε το εμπόριο ελπίδας προς τον κόσμο της εστίασης σημειώνοντας «είμαστε κοντά στο να προτείνουμε το άνοιγμα της εστίασης με χρήση των εξωτερικών χώρων».

Ο υπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις έκανε διευκρινίσεις για τη χρήση του 13032, για τις μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα, για το άνοιγμα σχολείων, γυμναστηρίων και πρακτορείων ΟΠΑΠ και για το ψάρεμα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, «και για τα ψώνια από εμπορικά καταστήματα μπορεί κάποιος να μετακινηθεί από δήμο σε δήμο. Θα κλείνει ραντεβού ο καταναλωτής με το κατάστημα. Ο καταναλωτής μπορεί να μένει στην Κηφισιά και το κατάστημα να είναι στην Γλυφάδα. Με το 13032 θα έχεις ένα sms στο κινητό σου, που σου επιτρέπει να κάνεις αυτήν την συναλλαγή, πάντοτε με τήρηση των μέτρων για τον αριθμό πελατών στο κατάστημα. Αν έχεις και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο ραντεβού για ψώνια, θα μπορείς να το κάνεις, μέσα στις τρεις ώρες που δίνει περιθώριο το sms στο 13032».

Διευκρίνισε πως «όταν κλείνεις ραντεβού θα πρέπει να έχεις απαντητικό sms ή mail από το κατάστημα, ως επιβεβαίωση για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος, ενώ δεν θα μπορείς να στείλεις δεύτερο sms για ψώνια, μέσα στην ημέρα».

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι «αυτό ισχύει για όλες τις περιοχές που είναι σε “βαθύ κόκκινο”. Το 13032 έχει φτιαχτεί για την λιανική πώληση. Αντιλαμβανόμαστε ότι το λιανικό εμπόριο αντιμετώπιζε πολύ μεγάλη πίεση μετά από τόσο καιρό που ήταν κλειστό. Το άνοιγμα αφορά όλα τα καταστήματα, εκτός από αυτά σε mall και τα πολυκαταστήματα. Εάν η πρώτη εβδομάδα εξελιχθεί καλά, θα μπορούσαν να ανοίξουν και αυτά την επόμενη εβδομάδα».

"google ad"

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ