21.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Επίθεση εργαζομένου της ΑΝΕΝΔΥΚ σε επιβάτη με απειλές για τη ζωή του στο πλοίο από Γαύδο που μετέφερε (παράνομα;) στο γκαράζ 76 μετανάστες

Ημερομηνία:

Ένα περιστατικό που χρήζει έρευνας συνέβη χθες λίγο πριν την άφιξη του πλοίου “Σαμαριά 1” της ΑΝΕΝΔΥΚ από Γαύδο προς Αγία Γαλήνη.

Όπως καταγγέλθηκε στην εφημερίδα μας, στο γκαράζ του πλοίου κατά παράβαση των κανονισμών ασφαλείας, μεταφέρονταν και οι 76 μετανάστες που είχαν φτάσει τις προηγούμενες ημέρες στη Γαύδο.

Όταν έγινε αντιληπτό αυτό, μεγάλη μερίδα επιβατών θέλησε να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορούσε ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες του ταξιδιού τους προσφέροντας φαγητό και νερό, κάτι που προκάλεσε εντονότατο εκνευρισμό σε μερίδα του πληρώματος του πλοιου που καταφέρθηκαν και με ρατσιστικά σχόλια ενάντια στους μετανάστες.

Όμως υπήρξε και συνέχεια.

Όταν επιβάτης κατέβηκε να πάρει από τη μηχανή του κάτι που είχε ξεχάσει, μέλος του πληρώματος που ήδη ήταν εκνευρισμένο από τη μετακίνηση των επιβατών που ήθελαν να βοηθήσουν τους μετανάστες καταφέρθηκε εναντίον του με απίστευτες βρισιές και απειλές για βία, κάτι που τελικά – σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στην εφημερίδα μας – τις πραγματοποίησε, αφού, όπως αναφέρουν, ενώ δεν προκλήθηκε επιτέθηκε με μπουνιές και κλωτσιές στον επιβάτη.

Σύμφωνα με βίντεο που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα μας, το επεισόδιο δε σταμάτησε εκεί αφού ο εν λόγω εργαζόμενος ο οποίος φορούσε στρατιωτική παραλλαγή, άρχισε να απειλεί ότι θα σκοτώσει τον συγκεκριμένο επιβάτη ενώ του είχε στήσει καρτέρι περιμένωντάς τον να κατέβει.

Σημειώνουμε ότι νωρίτερα, μερίδα επιβατών είχε ζητήσει εξηγήσεις για τον τρόπο μεταφοράς των μεταναστών με την απάντηση του πληρώματος και του καπετάνιου να είναι ότι αυτές τις εντολές είχε λάβει από το Λιμενικό, κάτι που όμως αρνήθηκε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, όταν μίλησαν μαζί του.

Οι επιβάτες που προχώρησαν στην καταγγελία απαιτούν να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες για την επίθεση του μέλους του πληρώματος της ΑΝΕΝΔΥΚ αλλά και την επιβολή των ποινών που πρέπει στην εταιρεία για την παράνομη μετακίνηση ανθρώπων στο γκαράζ του πλοίου.

Να σημειώσουμε ότι σχετικά με τη μεταφορά των μεταναστών στο γκαράζ του πλοίου, όπως αναφέρει και η “Εφημερίδα των Συντακτών” απαγορεύεται εκτός αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι:

Στον γενικό κανονισμό λιμένων (άρθρο 12), «η παραμονή στα οχήματα και η επίσκεψη του χώρου οχημάτων απαγορεύεται κατά τη διάρκεια του πλου, εκτός αν ειδικοί λόγοι το επιβάλλουν οπότε επιτρέπεται μόνον ύστερα από έγκριση των υπεύθυνων φόρτωσης».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, “θα πρέπει να εξηγηθεί ποιοι «ειδικοί λόγοι» επέβαλαν τη μεταφορά τους με αυτόν τον τρόπο. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν τυπικά (και ουσιαστικά) κρατούμενοι, αλλά αυτό δεν εξηγεί γιατί πρέπει να μεταφερθούν με χαμηλότερα κριτήρια ασφαλείας, περίπου σαν να ήταν εμπορεύματα ή ζώα, ανάμεσα σε νταλίκες και Ι.Χ.”

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη καταγραφή απάνθρωπων συνθηκών μεταχείρισης στην Κρήτη μέσα σε λίγες μέρες μετά τη μεταφορά άλλης ομάδας μεταναστών από το Ηράκλειο στην Αθήνα με σακούλες στα πόδια, αντί να τους παρασχεθούν στοιχειωδώς παπούτσια ή έστω παντόφλες.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...