25.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Επίκαιρα θέματα: Λίγο πριν τις εκλογές

Ημερομηνία:

Του Δημήτρη Κ. Τυραΐδη *

Πόσα είναι τα προβλήματα που ταλανίζουν τους Έλληνες πολίτες και που όλα περιμένουν τη λύση τους! Λύσεις, που αν μη τι άλλο θα τους ανακουφίσουν λίγο, βγάζοντας τους από τα πολλά προβλήματα που έχουν που ουκ έστιν αριθμός. Θέλεις οι εργαζόμενοι, σε όποιον τομέα κι αν δραστηριοποιούνται, θέλεις οι αγρότες, θέλεις οι συνταξιούχοι… όλοι έχουμε έρθει στο ψηλότερο σκαλοπάτι της πυραμίδας της απόγνωσης.

Άλλωστε, ότι τα πράγματα δεν βαδίζουν καλά το αναφέρουν και οι βουλευτές από όλες τις πλευρές στα έδρανα της βουλής. Εκείνο όμως που με προβληματίζει πολύ περισσότερο ως Έλληνας φορολογούμενος είναι ότι, στην όποια συζήτηση που γίνεται μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων, τα προβλήματα της χώρας τα συνοδεύει – μηδενός εξαιρουμένου συνομιλητή – η λέξη ‘’εκλογές’’, όποιες κι αν είναι αυτές, ή οι τοπικές ή οι βουλευτικές όταν πλησιάζουν και στις μέρες που διανύουμε οι ευρωεκλογές, τις αναφέρουν πολύ συχνότερα από την άλλο χρόνο. Κι ερωτώ, γιατί τόσο ενδιαφέρον και τόση πολύ μεγάλη ανησυχία ώστε να μην τις χάσουν ένθεν και ένθεν; Γιατί τις μνημονεύουν τόσο συχνά τόσο τα μεν μικρά κόμματα ώστε να αυξήσουν τις έδρες τους π.χ. των ερχόμενων ευρωεκλογών ενώ τα μεγάλα κόμματα αγωνίζονται με τόσο σθένος να είναι αυτοί πρώτοι μετά την καταμέτρηση των ψήφων κλείνοντας οι κάλπες;

Τι σημαίνει γι’ αυτούς η νίκη; Μήπως οι μεν κυβερνώντες τη χώρα φοβούνται ότι αν τις χάσουν θα ξαναβρεθεί η χώρα στ’ απύθμενο πέλαος, που αυτοί την έσωσαν από σίγουρο πνιγμό και πάνω που την έσωναν, αν κερδίσουν οι άλλοι, θα την ξαναρίξουν στο πέλαος και θα την ξαναφέρουν στην πρώτη δεινή θέση που την παρέλαβαν; Οι άλλοι όμως γιατί κόπτονται τόσο πολύ που επιδιώκουν πάση θυσία να νικήσουν; Θεωρούν τώρα ότι αυτοί την είχαν βγάλει σε απάνεμο λιμάνι και οι τωρινοί την ξανάσπρωξαν στα βαθιά νερά της θάλασσας της ζωής; Δηλαδή και οι δύο πλευρές θωρούν τα πράγματα τελείως διαφορετικά μεταξύ τους.

Τώρα ποιος ήταν μέχρι σήμερα καλύτερος καπετάνιος εγώ πιστεύω κανένας. Κι επειδή δεν είμαι αφελής και πάνω απ’ όλα άδικος θα πω ότι όλοι σας ευθύνεστε για τα σημερινά αποτελέσματα και για τα δεινά που ταλανίζουν την χώρα μας. Την καρέκλα σας επιδιώκεται να μην χάσετε κύριοι και καλά κάνετε γιατί ποιος είναι εκείνος που θέλει να χάσει τη θέση του; Κανένας. Όλοι λίγο πολύ σπρώξατε το καράβι που το λένε Ελλάδα προς την αντίθετη κατεύθυνση, την σπρώξατε προς τα βάθη του πελάγους, κι όχι προς το απάνεμο λιμάνι. Δεν ήμουν εγώ ο καπετάνιος εσείς ήσασταν οι καπεταναίοι. Εσείς την φτωχύνατε, εσείς φέρατε τα μνημόνια, εσείς πετσοκόψατε τους μισθούς και τις συντάξεις, εσείς δώσατε βορά τα σπίτια των ανθρώπων στις τράπεζες κι ένα σωρό άλλα γεγονότα φέρατε που μας έχετε φέρει σε αδιέξοδο. Μην προσπαθείτε να φορτώσετε τα διαχρονικά λάθη σας ο ένας στους ώμους του άλλου.

Μας αραδιάζετε αριθμούς εκατομμυρίων που στην πραγματικότητα γεμίζουν με ψίχουλα την φτωχή τάβλα ειδικότερα των απόμαχων δηλαδή των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων, των γεωργοκτηνοτρόφων και λοιπών κλάδων εργαζομένων. Επίσης, απ’ ότι ακούω κι απ’ όσα διαβάζω στις εφημερίδες και σ’ όλα τα Μ.Μ.Ε. τα νοσοκομεία όλα της χώρας μας υπολειτουργούν κι αυτό μόνο φτάνει να μαντέψει κανείς τι χάος επικρατεί στις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες της χώρας μας. Κι αυτό δεν το λέω εγώ το διατυμπανίζουν όσοι εργάζονται στις όποιες υπηρεσίες.

Τέλος και κλείνω με αυτό το σημερινό μου άρθρο, θέλω να σας επισημάνω, αν και γνωρίζω πολύ καλά ότι για όλα τα θέματα που απασχολούν τη χώρα μας είστε ενημερωμένοι, ενισχύστε το Π.Σ.  όσο καλύτερα μπορείτε. Η άνοιξη έφθασε και με τις σημερινές συνθήκες του κλίματος σημαίνει καλοκαίρι κι αυτό σημαίνει πυρκαγιές, πλημύρες, απρόσμενες καταιγίδες, περισσότερα τροχαία ατυχήματα, που σε όλα τα παραπάνω οι πυροσβέστες θα κληθούν να τα αντιμετωπίσουν. Βοηθήστε κι εξοπλίστε τους όσο καλύτερα μπορείτε.

* συγγραφέας – ποιητής
μέλος της Παγκοσμίου Ενώσεως Ελλήνων Λογοτεχνών,
μέλος των Πνευματικών Δημιουργών νομού Χανίων
και άλλων πολλών πολιτιστικών συλλόγων

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Εφιαλτικές διακοπές 34χρονης στα χέρια του σύντροφού της

Δραματική τροπή πήραν οι διακοπές μιας 38χρονης γυναίκας από...

Χανιά: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο που σκόρπισαν τον τρόμο – Είχαν κρυφτεί σε οικοδομή

Σε μια επιχείρηση "αστραπή", οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να...

Ροζ άμμος σε βαζάκι από Ελαφονήσι και Μπάλο πωλείται στο διαδίκτυο

Βότσαλα, άμμος και κοχύλια, λουσμένα στο φως του ήλιου....

Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα στην Ελβετία στην «Σύνοδο Κουρφής/Διεθνή...