16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Επίκαιρα σχόλια

Ημερομηνία:

Οταν λέμε για λαϊκούς τραγουδιστές εξαιρούνται οι φίρμες που εισπράτουν τεράστια νυχτοκάματα που θα τα ζήλευε και ένας κλωτσοσφαιριστής “λαϊκός κιαι αυτός.”Οι λέξεις έχουν χάσει πια το νόημα τους. “Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τραίνο.” Υπάρχουν όμως οι μεγαλοφοροφυγάδες μεγαλοτραγουδιστές και οι προλετάριοι που τραβούν το κουπί. Ε! δεν είμαστε όλοι “οι λαϊκοί” ίσια και όμοια.

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
“Και εδώ βρίσκεται η πολιτική σημασία αυτών των υποθέσεων: οι Μάνινγκ και Σνόουντεν δεν είναι αγαπητοί στη φιλελεύθερη δυτική συνείδηση ακριβώς γιατί είναι οι διαφωνούντες στη σημερινή παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Γιατί φέρνουν στο φως με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο την απεριόριστη, ολοκληρωτικού χαρακτήρα βία στην οποία θεμελιώνεται αυτή η τάξη, που περισσότερο από ποτέ πρέπει να αποκαλείται με τον όρο που παραδοσιακά φωτίζει την πραγματική της φύση: ιμπεριαλισμός. ”
* Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο King’s College του Λονδίνου “ELEFHEROTYPIA”
Σημείωση Μ.Δ: Να σας θυμίσω ότι οι Αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν και τον πρωθυπουργό Κωστάκη Καραμανλή, και ως Ελλάδα
βγάλαμε τον σκασμό;
Γιατί να δυσαρεστήσουμε τους ηγέτες των ιμπεριαλιστών που κρύβονται πίσω από διάφορες μάσκες¨ ως φιλελεύθεροι, ρεπουμπλικάνοι, και σοσιαλδημοκράτες.

Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ