18.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Επίκαιρα σχόλια

Ημερομηνία:

Γράφει ο Μανούσος Δασκαλάκης

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΗΣ
“Οι αποφάσεις το 2011 και 2012 για το PSI και άλλα μέτρα πάρθηκαν χωρίς δημοκρατική συμμετοχή από πολιτικούς που δεν καταλάβαιναν τι ακριβώς έκαναν και από τεχνοκράτες που δεν εκπροσωπούσαν κανέναν. Οι ρυθμίσεις παρουσιάστηκαν από τους εμπνευστές τους ως καθοριστικής σημασίας αλλά αποδείχτηκαν προβληματικές. Το κύριο κόστος της διαγραφής του χρέους, κατά μοναδικό τρόπο στην ιστορία, έπεσε στους εγχώριους ομολογιούχους-τράπεζες, ταμεία, και μικροκαταθέτες.
Η Ελλάδα έκοψε το πόδι της για να κατεβάσει το βάρος της.
ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝ. ΣΟΑΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

 

ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ
ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ
Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτος, Συρία. Αναστατώθηκε η γύρω μας περιοχή από τον ξεσηκωμό των λαών. Κυβερνήσεις σαρώθηκαν εν μια νυκτί δικτατορικά διεφθαρμένα καθεστώτα γκρεμίσθηκαν. Η αυθόρμητη επαναστατική ορμή ονομάστηκε”Αραβική άνοιξη” από τα μέσα ενημέρωσης.Κάθε κράτος βέβαια είναι και διαφορετική περίπτωση. Η Λυβίη απαλλάχτηκε από το καθεστώς του Καντάφι και σπαράσσεται από τις αντιμαχόμενες φυλές, η Αίγυπτος από τους φανατικούς μουσουλμάνους, και τους στρατιωτικούς, η Συρία από ομάδες φανατικών μουσουλμάνων,εναντίον του μπααθικού δικτατορικού καθεστώτος της Συρίας του Χαφέζ. Αλ. Άσαντ. Οι εταιρίες οπλικών συστημάτων τρίβουν τα χέρια τους, βάσει της λογικής¨ “Όταν εσείς έχετε προβλήματα εμείς έχουμε δουλειές.” Πλασάρουν τα οπλικά τους συστήματα σε όλες τις παρατάξεις. Αρκεί τζίρος να γίνεται και να γεμίζει το ταμείο.
Οι λαοί αυτοί παλιές αποικίες των Ευρωπαίων δεν έχουν δημοκρατικές κοινοβουλευτικές εμπειρίες ούτε μπορούν αυτές να επιβληθούν από τα έξω όπως επιθυμούσε ο μικρόνους πρόεδρος Τζώρτζ Μπους ο Β.
Οι διεθνείς συμβάσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι διακηρύξεις του Ο.Η.Ε έχουν γίνει χαρτί υγείας για χρήση στην τουαλέτα, στα χέρια των μεγάλων δυνάμεων .

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...

Wall Street Journal: O Πούτιν πιθανότατα δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι...