21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Επίκαιρα σχόλια

Ημερομηνία:

Γράφει και επιμελείται ο Μανούσος Γ. Δασαλάκης

ΠΡΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΟΠΑΣΟΚΟ
Εσείς λέτε ότι η οικονομία μας βελτιώνεται και ο κόσμος πάει καλά γιατί¨ “φούλαρε” τα ρεζεβουάρ για το τριήμερο. Και την ύφεση 25% μέσα σε τρία χρόνια πράγμα πρωτοφανές που συμβαίνει μόνο σε πόλεμο; Την αποκρύπτεται;
Λησμονάτε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 1.400.000 άνεργοι, και 3 εκατ. ανασφάλιστοι, Ότι έχουν γίνει 4.000 αυτοκτονίες, και ότι οι μισθοί έπεσαν 480 ε.Το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις.Κι ο κόσμος δεν έχει λεφτά για πετρέλαιο τον χειμώνα.Προσωπικά θέλω να βλέπω και τις δύο όψεις. Δικαίωμα σας να βλέπετε την μία όψη.

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
ΟΙ Εβραίοι των Χανίων επιβιβάστηκαν από τους Γερμανούς στο πλοίο “ΤΑΝΑΪΣ” όπου το τορπίλισε Βρετανικό υποβρύχιο και το βούλιαξε.Έτσι εξολοθρεύτηκαν ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΆ και οι Εβραίοι της Κρήτης.Πριν μερικά χρόνια το Κ.Ι.Σ {κεντρικό ισραηλιτικό συμβούλιο Ελλάδας} ανακαίνισε την Εβραϊκή συναγωγή προφανώς ως ανάμνηση της παρουσίας των Εβραίων στο νησί. Υπεύθυνος είναι ο Χανιώτικης καταγωγής Εβραίος ΝΙΚΟΣ ΧΑΝΑΝ- ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ένας καλλιεργημένος άνδρας, που ζούσε και στο εξωτερικό. Εκεί πραγματοποιούνται πολλές επισκέψεις Εβραίων του εξωτερικού, εκδηλώσεις γύρω από την εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης κ.λ.π. Πριν 3 χρόνια το 2010 κάποιοι ακραίοι επιτέθηκαν κατά της συναγωγής.
Ο υπεύθυνος της συναγωγής κ. Νίκος Χανάν Σταυρουλάκης λέει σε συνέντευξη του στην “Ελευθεροτυπία” το 2010, για τον ρόλο της συναγωγής¨
“Είναι ένα μέρος διαθρησκευτικής συνάντησης; «Παραδοσιακά, η συναγωγή
δεν είναι ναός. Έχει τρεις λειτουργίες: είναι ένα μέρος όπου συγκεντρώνονται όλοι, Εβραίοι και μη Εβραίοι, να συζητήσουν τα κοινά τους προβλήματα. Είναι, επίσης, ένα μέρος μελέτης των γραφών και, τέλος, ένα μέρος όπου οι πιστοί πηγαίνουν να προσευχηθούν προς την Ιερουσαλήμ. Όταν καθίσαμε να συζητήσουμε τι μας φέρνει όλους μαζί στη συναγωγή, κάπου 15 ανθρώπους εδώ και άλλους 500 που μας στηρίζουν από το εξωτερικό, ορίσαμε τη συναγωγή ως μέρος προσευχής, στοχασμού και συμφιλίωσης. Είναι το μέρος όπου οι χριστιανοί, οι Εβραίοι και οι μουσουλμάνοι μπορούν να μοιραστούν μια σειρά αξιών, κοινών και στις τρεις θρησκείες. Τα υπόλοιπα είναι συνέπειες μιας πολιτισμικής διαδρομής, της γλώσσας και της Ιστορίας, και εγώ στη δική μου ζωή προσπαθώ να τα βάλω στην άκρη»

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝ/ΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ “58”
“Έχω να πω λοιπόν στους λίγους φίλους ανάμεσα στους “58” όχι σε αυτούς που είχαν υπουργεία και αξιώματα στις κυβερνήσεις που κατέστρεψαν την Ελλάδα.Το εγχείρημα του “εκσυγχρονισμού” όχι μόνο απέτυχε αλλά συνέβαλλε στην κοινωνική καταστροφή.Είχατε την ευκαιρία σας κυριαρχήσατε στην δημόσια συζήτηση, φτιάξατε και εφαρμόσατε πολιτικές ,είχατε και έχετε προνομιακή πρόσβαση στα Μ.Μ.Ε.Αποτύχατε. Το “ιδεώδες εγώ” σας, σας είπε τεμπέληδες, μάγκες της δημιουργικής λογιστικής,ψεύτες. Εφόσον λοιπόν πιστεύετε, όπως κι εμείς, στις καθολικές αξίες, ελάτε μαζί μας να φτιάξουμε{με τις διαφωνίες και τις αντιθέσεις μας} μια νέα Ελλάδα. Κάνατε το πάρτι σας διασκεδάσατε κυβερνώντας, ώρα να γυρίσετε στις νεανικές σας αξίες και ελπίδες.”{ ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΛΟΝΔΙΝΟ.}

H BΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
“Αφαιρετικά μιλώντας κανείς δεν θέλει την βία.Αλλά και κανείς που έχει διαβάσει λίγη ιστορία ή κοινωνιολογία δεν μπορεί να εξισώνει την δύναμη της εξουσίας με την αντίσταση των κατ`εξακολούθηση στόχων της κρατικής βίας.Αν υπάρχει μια ακραία πολιτική βία σήμερα, αυτή είναι η θανατοπολιτική της εξουσίας¨η καταστροφή ζωών από πείνα και αρρώστια, οι αυτοκτονίες η εξαθλίωση και ο εξευτελισμός των γερόντων, η κατάθλιψη και η εγκατάλειψη.”
ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ BIRKBECK ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ..»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στο UCLA: Επίθεση της Αστυνομίας σε χιλιάδες διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες | Ζωντανή μετάδοση

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται στο campus του Πανεπιστημίου της...

O Μαζωνάκης τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein

Σε ρυθμούς Rammstein μπαίνει το ελληνικό κοινό, καθώς στο τέλος του...

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...