24.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Επίκαιρες σκέψεις

Ημερομηνία:

Γράφει ο Μανούσος Γ. ΔασκαλάκηςΜερικοί βολεύτηκαν, οι ταπεινοί λησμονήθηκαν
Στα social mindia fb γίνονται ενδιαφέροντα σχόλια επί παντός …επιστητού.
Ένα ενδιαφέρον  και καίριο στις επισημάνσεις του σχόλιο, για την εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973,ευχαρίστως αναδημοσιεύουμε.
“Για μια ακόμα φορά και φέτος επιχειρείται η υπονόμευση και η ακύρωση του Πολυτεχνείου, με αναφορές σ’ αυτούς που βολεύτηκαν και πρόδωσαν, και που τα ονόματά τους είναι γνωστά στον καθέναν.
Θα αποσιωπηθούν έτσι και τόσοι και τόσοι άλλοι, με επίσης κεντρικό ρόλο στην κατάληψη, που όμως δεν πούλησαν τίποτα, όπως και οι δεκάδες χιλιάδες αυτών που συμμετείχαν και μαζικοποίησαν την εξέγερση και αναμετρήθηκαν με την ένοπλη καταστολή. Αυτοί που συνέχισαν να αγωνίζονται και μετά την πτώση της Χούντας και μέχρι σήμερα.
Θα αγνοηθεί, δηλαδή, η γενιά του Πολυτεχνείου, που καθυβρίζεται από όλους εκείνους που τελικά έχουν πρόβλημα με το ίδιο το Πολυτεχνείο ”
{Γιώργος Αλεξάτος.}

Ένα «λαθάκι» ογκομέτρησης του δήμου Χανίων κόστισε στους δημότες 70.000
Στο χρονολόγιο του ,στα social midia- fb o γιατρός του ΕΣΥ Αντώνης Κρασουδάκης {Antonis Krasoudakis} σχολιάζει δεικτικά και με πικρό χιούμορ, το λάθος των υπευθύνων του Δήμου Χανίων όπου θα κοστίσει στους δημότες 70.000 ευρώ.
Σας μεταφέρουμε το σχόλιο.
“Ενταξει μωρέ ένα λαθάκι κάνανε τα καφενεία του Δήμου Χανιων. Που θα κοστίσει στους δημότες 70 χιλιαρικάκια.Τι τους πληρώνουμε τους αντιδημάρχους μηχανικούς και τους γκράντε συμβούλους.Είμαστε λάρτζ εμείς.
Καθυστερεί η κατεδάφιση στο παλιό Νοσοκομείο – {τοπικός τύπος.}
Λάθη στην ογκομέτρηση, δηλαδή στον ακριβή υπολογισμό των κυβικών του κτηρίου του παλιού Νοσοκομείου έχουν προκαλέσει μία καθυστέρηση δύο μηνών στην ολοκλήρωση της κατεδάφισης και δημιουργούν ένα επιπλέον κόστος 70.000 ευρώ για τον Δήμο Χανίων! Το λάθος έγινε κατά τη σύνταξη της μελέτης κατεδάφισης

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
Οι εκάστοτε κυβερνήσεις δικαιολογήθηκαν ότι επειδή υπάρχει εκτεταμένη φοροδιαφυγή αναγκάστηκαν να χρεώσουν υπερβολικά το δημόσιο.
Αυτά βεβαίως είναι προφάσεις εν αμαρτίες διότι η απλή λογική λέει ότι ανάλογα τα έσοδα σου κανονίζεις και τα έξοδα σου.
Και ο τελευταίος αγράμματος κάτοικος του πλανήτη το γνωρίζει.
Οι προφεσόρες που μας κυβέρνησαν δεν το γνώριζαν;
Το γνώριζαν βεβαίως απλώς με υπεκφυγές και αστείες δικαιολογίες δουλεύουν το κόσμο “ψιλό γαζί” για να πάρουν από πάνω τους το άγος της κακοδιαχείρισης, και την κατακραυγή για την διαφθορά, και την κατάντια της χώρας.Ο λαός “ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος” όμως τους πλήρωσε στις εκλογές και θα το επαναλάβει.Το μόνο που φοβίζει όσους έχουν κοινόν νουν είναι η άνοδος του ναζιστικού μορφώματος της “χρυσής αυγής.” Οι απελπισμένοι, οι φτωχοποιημένοι, οι άνεργοι, ζητούν τιμωρό των διεφθαρμένων αλλά σε λάθος κατεύθυνση.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα...

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για...

MyCoast: «Βροχή» καταγγελιών στην πλατφόρμα για τις αυθαιρεσίες σε παραλίες – 150 καταγγελίες στα Χανιά

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για παράνομες ξαπλώστρες και όχι μόνο στην πλατφόρμα...