26.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Επίκαιρες σκέψεις

Ημερομηνία:

Γράφει ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Η ΧΟΥΝΤΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Γεννήθηκα το 1948. Δεν υπήρξα φοιτητής γιατί από παιδί ήμουν βιοπαλαιστής και ήμαρτον δεν είμαι ένοχος ως “γενιά του πολυτεχνείου.”Σήμερα αγόρασα με την “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” το βιβλίο του συμμετέχοντος φοιτητή Ολυμπίου Δαφέρμου να διαβάσω το σύγγραμα του να μάθω την δική του άποψη για το Πολυτεχνείο. Αν ορισμένοι εξαγόρασαν τους αγώνες τους με αξιώματα δόξα και χρήμα γιατί να ενοχοποιείται μια ολόκληρη γενιά; Όσοι μιλούν για γενιές, είναι φασιστοειδή είναι ανιστόρητοι και πληρωμένα παπαγαλάκια της εξουσίας για να σπείρουν σύγχυση στον κόσμο.
Η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου το 1973 ρηγμάτωσε την συνοχή της χούντας και έριξε τον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο από τον θρόνο της {υπέρ} εξουσίας του.Την εξουσία ανέλαβε παρασκηνιακά “ο αόρατος δικτάτορας” αποκαλούμενος και¨ “σκύλος της Ε.Σ.Α” “γιατί υπήρξε διοικητής της αιμοσταγούς στρατιωτικής υπηρεσίας που εκτελούνταν τα βασανιστήρια των αντιστασιακών αγωνιστών}, ταγματάρχης Δ. Ιωαννίδης. Ως προμετωπίδα είχε τοποθετήσει τον Ιωάννη Ανδρουτσόπουλο ένα ανδρείκελο της δεύτερης χούντας.
Η χούντα του Ιωαννίδη έκανε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του προέδρου της Κύπρου αρχιεπισκόπου Μακαρίου και τοποθέτησε ένα ανδρείκελο δικό της στην θέση του, τον Νίκο Σαμψών. Η ενέργεια αυτή έδωσε το πρόσχημα που περίμενε η Τουρκία που επικαλέσθηκε την παραβίαση των συμφωνιών Ζυρίχης και Λονδίνου περί εγγυητριών δυνάμεων και εισέβαλε στην Κύπρο όπου κατέχει μέχρι σήμερα περίπου το 40% του εδάφους της.
Αν αναλύσουμε την εποχή θα δούμε ότι η ιστορία παίζει παράξενα πολιτικά παιχνίδια. Η ηρωϊκή εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου που απαιτούσε¨ “ψωμί, παιδεία, ελευθερία” έριξε την χούντα του Γ. Παπαδόπουλου και αντί να φέρει την δημοκρατία και την ομαλότητα, έφερε την χούντα του Δ. Ιωαννίδη. Ο άφρων Ιωαννίδης προκάλεσε την τραγωδία της Κύπρου. Δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν πρέπει να τιμώνται “οι ελεύθεροι πολιορκημένοι” φοιτητές του πολυτεχνείου.Καμιά θυσία δεν πάει χαμένη.
Απλώς επισημαίνουμε τα πισωγυρίσματα της ιστορίας.”Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ. Θέλει νεκρούς χιλιάδες. Θέλει το αίμα τους….”

NEONAZI KAI ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ
ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ “Π.Κ.Χ” ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ Σ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ
“Νεοναζί. Το ολοκαύτωμα της μνήμης.”
Αρχής γενομένης από τα Χανιά {Σάββατο 16-11-2013 Πνευματικό κέντρο Χανίων ώρα 8 μ.μ} ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου προβάλει σε όλους τους νομούς της Κρήτης ένα ντοκιμαντέρ δικής του σκηνοθεσίας με τα ολοκαυτώματα μαρτυρικών χωριών της Ελλάδας επί Γερμανικής κατοχής. Έχει τον εύστοχο τίτλο¨ “νεοναζί. Το ολοκαύτωμα τς μνήμης.” Όπως του Κομμένου Άρτας, του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, του Διστόμου, και των Καλαβρύτων. Ζωντανές μαρτυρίες από τραγικές φιγούρες ηλικιωμένων των περιοχών αυτών, όπου ως παιδιά είδαν τους αιμοσταγείς ναζί να ξεκληρίζουν τις οικογένειες τους μπροστά στα τρυφερά ματάκια τους. Αποκαϊδια, αίμα, πόνο και δάκρυα, άφησαν πίσω τους τα χιτλερικά τέρατα στον β/ πανευρωπαϊκό πόλεμο όπου αιματοκύλισαν την Ευρώπη.
Εμβόλιμα το ντοκιμαντέρ παρουσίασε τον Φύρερ των νεοναζί Νίκο Μιχαλολιάκο να δηλώνει ότι δεν υπήρξε ολοκαύτωμα και τον Κασιδιάρη να καταβρέχει τις βουλευτίνες στο γνωστό επεισόδιο της τηλεόρασης .”Γκέστ σταρ” στο ντοκιμαντέρ, ήταν ο γιος του Φον Γιοσμά Αρχηγού Ελληνικών γερμανοντυμένων ταγμάτων δολοφόνων {κατά τον λαό ,γερμανοτσολιάδων} που προέβαιναν σαν τους γενιτσάρους σε άγριες δολοφονίες Ελλήνων πατριωτών και άμαχου πληθυσμού.Ο οποίος δήλωνε χωρίς καμία τσίπα, ότι ο πατέρας του αγωνιζόταν και συνέδραμε τους Γερμανούς μονάχα¨ “κατά των κομμουνιστών.”
Το πνευματικό κέντρο Χανίων ήταν κατάμεστο από κόσμο, εκπαιδευτικούς και μαθητές όπου με εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολουθούσαν την εκδήλωση, και επακολούθησε ζωηρή συζήτηση. Ο αξιόλογος δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου επιτελεί το εθνικό έργο που παραλείπει το υπουργείο παιδείας.Διδάσκει στους νέους νεότερη Ελληνική ιστορία.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...