22.8 C
Chania
Monday, October 7, 2024

Επίκαιρες σκέψεις

Ημερομηνία:

Γράφει ο Μανούσος Γ. ΔασκαλάκηςΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ;
Μήπως γνωρίζετε ποιος, ή ποιοι επιχειρηματίες αγόρασαν τον τηλεοπτικό σταθμό του Κ.Κ.Ε “902” μια δημόσια συχνότητα που ακριβοπουλήθηκε και τον ονόμασαν κανάλι “Ε”; Έγραψαν τα μέσα, για μια “εξωχώρια” της Κύπρου; Το “Ε”χει διαμορφωθεί σε μεγάλο κανάλι και επηρεάζει την κοινή γνώμη,με πρόεδρο του Δ.Σ τον παλαίμαχο πρώην διευθυντή της “Ελευθεροτυπίας” όταν ήταν στις δόξες της, Σεραφείμ Φυντανίδη. Δεν πρέπει να γνωρίζει το κοινό τους ιδιοκτήτες του, αν έχουν άλλες επιχειρήσεις και αν είναι διαπλεκόμενοι και κάνουν δουλειές με το δημόσιο; Το Κ.Κ.Ε δεν έδωσε στην δημοσιότητα τους αγοραστές. Είναι συνωμοτικό βουτηγμένο στην αδιαφάνεια για να μην το μάθουν “οι ταξικοί εχθροί.” Μόνο  που με αυτούς συναλάσσεται πίσω από κλειστές πόρτες. Μέγιστη υποκρισία. Το υπόλοιπο σύστημα; Ποιον καλύπτει; Μούγκα στην στρούγκα;

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ Ο Γ.Α.Π!!
Τι είχε πει ο Γ.Α.Π αγαπητοί φίλοι; Ότι είναι “αντιεξουσιαστής στην εξουσία.” Γι`αυτό “αντιστάθηκε” σαν ένα μη μέρος του πολιτικού συστήματος, και του προβλήματος,στην ψηφοφορία της βουλής. Πάντως οι πολιτικοί ως κυβερνήτες με τις πρωταρχικές και μεγάλες ευθύνες ,το οικονομικό κατεστημένο, η διαπλοκή, και ο λαός ως αδιάφορος και ατομιστής ψηφοφόρος τα κάναμε μούσκεμα. Δεν μας σώζει ούτε “το ποτάμι” του Σταύρου Θεοδωράκη ούτε ολόκληρη “Μεσόγειος” για να ξεπλυθούν οι “αμαρτίες” μας.Το θέμα είναι ότι¨ “αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα.” Καθ`ένας όμως και οι ευθύνες του.Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ευθύνες.”Δεν τα φάγαμε μαζί.” Ας κοιταχτούμε στον καθρέπτη μας.

ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
Η “Τράπεζα Χανίων” τράπεζα μικρή συνεταιριστική, αγόρασε όλα τα φαλιμέντα.{Τοπικές προβληματικές επιχειρήσεις.}Λέτε να τα καταφέρει να τις εξυγιάνει και να τις κάνει κερδοφόρες; Ή θα πάνε μαζί στον πάτο; Ωστόσο θα μπορεί να εξαγοράσει και την κατ` εξακολούθηση τα τελευταία χρόνια ζημιογόνο ΑΝΕΚ -πρώην λαϊκής βάσης-που ανήκει σε κλάδο της ισχυρής πετρελαϊκής οικογενείας; Πριν 2 χρόνια αν θυμάμαι καλά είχα διαβάσει σε οικονομική εφημερίδα ότι η τράπεζα Πειραιώς κατείχε ένα μεγάλο πακέτο μετοχών 20%- 25% έναντι χρεών. Κρίμα στην τοπική οικονομία να μην μπορεί να κρατήσει και να αυξήσει τις τοπικές επιχειρήσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Η μόνη συνεταιριστική επιχείρηση που μεγαλώνει και επεκτείνεται, ανήκει στον κλάδο της λιανικής τροφίμων και είναι το ΙΝΚΑ Χανίων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτος με 10 μονάδες διαφορά ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου...

Σοβαρές καταγγελίες από μηχανικούς Χανίων για παρατυπίες σε δικαστικό έλεγχο – Αποφάσισαν αποχή

Μηχανικοί των Χανίων καταγγέλλουν σοβαρές παρατυπίες κατά τη διάρκεια...

Εστίαση: Φορολογούν τώρα και τα… πουρμπουάρ – Τα POS μετατρέπουν το φιλοδώρημα σε μέρος του μισθού

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα καταστήματα εστίασης...

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους...