26.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Επίκαιρος λόγος: Αλλού φωνάζομε κι αλλού σιωπούμε

Ημερομηνία:

Γράφει ο αρχιμανδρίτης ΙΓΝΑΤΙΟΣ Θ. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, Θεολόγος – τ. Λυκειάρχης

Ο άνθρωπος είναι ενιαίος. Είναι ο αυτός πάντα. Είναι ο ίδιος για τους πάντες. Είναι σταθερός στα αισθήματά του και ακριβής στις κρίσεις του. Πατάει σταθερά και ομιλεί σταθερά.

Δυστυχώς, αυτός ο άνθρωπος σπανίζει σήμερα.

Σήμερα, με τις μεγάλες ανατροπές, ανατράπηκε και ο άνθρωπος. Αυτόν τον άνθρωπο ζούμε έντονα σήμερα. Αυτός ρυθμίζει τα ΜΜΕ και την ζωή των ανθρώπων. Αυτός, που για άλλα σιωπά, ή και τα χειροκροτεί. Τα αντιπαρέρχεται ή τα υποβαθμίζει, ενώ για άλλα ξεσηκώνει τον κόσμο.

Αυτές οι ημέρες ήταν και είναι η «βασιλεία» αυτού του ανθρώπου. Είμαστε μάρτυρες, και πολλές φορές, θύματα τέτοιων ανθρώπων.

Λυπούμαστε, πονούμε και ανησυχούμε μια κομματική ταμπέλα – αφίσα να ξεσχίσεις.

Ένα πολιτικό – κομματικό γραφείο να πυρπολήσεις θα χαλάσει ο κ΄9οσμος, οι παραπάνω ανθρώποι τύποι. Αν ιερόσυλοι λεηλατήσουν ή βεβηλώσουν Εκκλησίες καμμιά απ’ αυτούς αντίδρασις.

Αν κουρελιάσουν ή καύσουν την Ελληνική σημαία και ασχημονήσουν πάνω σ’ αυτήν, δεν τρέχει τίποτε. Θλιβερή η σχετική είδηση στις εφημερίδες (16-1-09) για τέτοιο επεισόδιο: «Ιδού ποιοι είναι οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για βία, κρατική καταστολή, και για ανθρώπινα δικαιώματα. Έκαψαν ελληνική σημαία και στη συνέχεια κουκουλοφόρος την πέταξε μπροστά από διμοιρία των ΜΑΤ και έκανε την… ανάγκη του πάνω στα αποκαΐδια».

Ποθενά στον κόσμο δεν συμβαίνει τέτοια ασχημοσύνη, τέτοια αποκτήνωσις. Μπορεί να καίνε ξένες σημαίες, όμως τα εθνικά τους σύμβολα, τα ιερά και τα όσιά τους, κανείς δεν τολμά να τ’ αγγίξει. Εδώ στην Ελλάδα, με την «Δημοκρατία» της (!!!), όλα επιτρέπονται, όλα καίγονται, όλα ποδοπατούνται, όλα ξευτιλίζονται. Θυμάσθε τι έγινε όταν σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα έκαναν ένα σκίτσο του Μωάμεθ. Θυμάστε τον ξεσηκωμό και τα αντίποινα του ισλαμικού κόσμου. Εδώ στην παλινβάρβαρη Ελλάδα όλα επιτρέπονται, γιατί έτσι το επιβάλλει η «Δημοκρατία»!!!

Όταν σκοτώθηκε ο 16χρονος ξεσηκώθηκαν οι πάντες και καλά έκαναν. Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, λεηλασίες, φρικαλεότητες, καύσιμο μαγαζιών, τραπεζών και άλλων ακινήτων και τροχοφόρων. Για τον αστυνομικό που γάζωσαν με καλάσνικωφ, καμμιά αντίδραση, κανένας ξεσηκωμός, κανένα συλλαλητήριο! Τότε η «Δημοκρατία» ήταν απούσα!

Όταν απήγαγαν του Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη ξεσηκώθηκαν και γέμιζαν τα ΜΜΕ για την απαγωγή του, γιατί ήταν οικονομικά επιφανής! Όταν απήγαγαν από την Αθήνα τον καρδιολόγον, και ακόμα είναι στα χέρια των απαγωγέων, έχουν περάσει σαράντα ημέρες, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Καμμιά αντίδρασις από την «Δημοκρατία» και τους θιασώτες της! Τώρα που απήχθηκε ο μεγαλοεφοπλιστής Π. Παναγόπουλος γίνεται χαμός, πρωί και βράδυ μ’ αυτό ασχολούνται. Αυτή είναι η κυρίαρχη είδησις κι ο μεγάλος εθνικός πόνος! Πάνε στο περιθώριο τα μεγάλα και επικίνδυνα εθνικά θέμα, τα οικονομικά μας θέματα, το ασταμάτητο κλείσιμο μαγαζιών και επιχειρήσεων, η κατά συρροή απόλυσις εργαζομένων, η ανεργία κλπ.

Θλιβερό και απάνθρωπο να χάνονται ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Θλιβερό ωστόσο και ανησυχητικό να μην έχομε ακέραιους χαρακτήρες και καθαρές αντιστάσεις.

Να αντιστεκόμαστε σε κάθε αδικία. Να αντιδρούμε σε κάθε ανομία και όχι αλλού ευαίσθητοι και επαναστατικοί, κι αλλού αναίσθητοι και αδρανείς. Να μάθομε ότι, όπως και εμείς έχομε δικαιώματα, έτσι και οι άλλοι.

Ό,τι θέλομε να μας κάνουν οι άλλοι, το ίδιο πρέπει να κάνομε κι εμείς σ’ αυτούς. Έτσι ακριβώς όπως μας παραγγέλνει ο Χριστός: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως» (Λουκ. 6, 31)

Όλοι μας έχομε αξία σ’ αυτόν τον κόσμο. Όλοι έχομε δικαιώματα, άσχετα πως καταπατούνται από τους εκάστοτε κυβερνώντες και το μεγάλο κεφάλαιο. Και τα συνδικάτα, τα πλείστα «χρωματιστά» φωνάζουν και αντιδρούν ανάλογα με τα κελεύσματα των αφεντικών τους, κατά την σοφή λαϊκή ρήση «το σκυλί γαυγίζει εκεί που τρώει».

Κατάντησε η Ελλάδα το πιο αναρχούμενο και το πιο διαλυμένο Κράτος του κόσμου. Το κέντρο της εγκληματικότητας και η ανοικτή πύλη των λαθρομεταναστών, που κυρίως τους στέλνουν οι εξ ανατολών «σύμμαχοί» (μας) κουμπάροι και συγχορευτές, για να αλλοιώσουν τον αμιγή ελληνικό πληθυσμό της δύσμοιρης και πουλημένης από τους εκάστοτε πολιτικούς και άλλους παράγοντες της χώρας μας. Αυτά είναι καλά ρυθμισμένα σχέδια ξένων παραγόντων, τα οποία άριστα κατευθύνονται και με άριστα αποτελέσματα, τα οποία βιώνουμε καθημερινά, και θα βιώσομε χειρότερα…

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ