22.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Επίλυση προβλημάτων και έμπρακτη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Κρήτης

Ημερομηνία:

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη
Την Πέμπτη οι κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων στο Ηράκλειο

Την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Κρήτης ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Σκανδαλίδη, αλλά και την προσεκτική εξέταση των αιτημάτων και των προτάσεων που διατυπώνουν οι αγροτικοί σύλλογοι, οι ενώσεις και οι οργανώσεις του νομού Ηρακλείου.

Εισαγωγικά σημειώνει ότι «ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις, βασικούς πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας, πάνω στον οποίο μπορεί -και πρέπει- να οικοδομηθεί το σύγχρονο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας μας». Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι «από την αδυναμία της Πολιτείας να στηρίξει έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα, τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Κρήτης πυκνώνουν, ενώ υπό την οικονομική ασφυξία της αγοράς, βρίσκονται σε ολοένα και πιο δύσκολη θέση».

Σημειώνει επίσης ότι «για την επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των εκπροσώπων αγροτικών οργανώσεων του νομού Ηρακλείου, όπου και συζητήθηκαν αναλυτικά τα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων», ενώ τονίζει ότι «την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι του νομού Ηρακλείου θα πάρουν μέρος σε συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Ηρακλείου με την υποστήριξη των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών του νομού και των υπόλοιπων αγροτικών οργανώσεων».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αυγενάκης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει με προσοχή τα αιτήματα και τις θέσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Κρήτης, ενώ αναφέρει ότι είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου:

  1. να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αναμπέλωσης,
  2. να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τις ζημιές από τον περονόσπορο και τον χιονιά, αλλά και την απώλεια εισοδήματος από το σκάνδαλο με το βακτήριο Εcoli,
  3. να επιστραφεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο, σε ποσοστό 5% επί των τιμολογίων,
  4. να μειωθεί το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και να μειωθεί στο 6% το ΦΠΑ στα αγροεφόδια,
  5. να ιδρυθούν Περιφερειακά Ταμεία του ΕΛΓΑ,
  6. να στηριχθεί ουσιαστικά η κτηνοτροφία και η παραγωγή ζωοτροφών, και
  7. να στηριχθεί εμπράκτως το ελαιόλαδο, καθώς δεν αρκεί η αποθεματοποίηση».
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το...

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ...

Μενίδι: Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος – «Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά...