14.8 C
Chania
Sunday, May 12, 2024

Επίσημη επιβεβαίωση για τη διάλυση των χημικών στη Μεσόγειο

Ημερομηνία:

Βάσει της διεθνούς συμφωνίας μέρος του χημικού οπλοστασίου της Συρίας θα καταστραφεί σε ένα ειδικά διαμορφωμένο αμερικανικό πλοίο μεταξύ Μάλτας και Κρήτης- η Περιφέρεια Κρήτης ενημέρωσε την Ένωση Περιφερειών της Ευρώπης και τη συνδιάσκεψη των αλιέων

Η Βρετανία ανακοίνωσε κι επίσημα ότι σκοπεύει να προσφέρει στις ΗΠΑ ειδικό εξοπλισμό αλλά και εκπαίδευση για να τις βοηθήσει να καταστρέψουν πιο γρήγορα το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, κάτι που αναμένεται να γίνει στη Μεσόγειο, δυτικά της Κρήτης.

Βάσει της διεθνούς συμφωνίας μέρος του χημικού οπλοστασίου της Συρίας θα καταστραφεί σε ένα ειδικά διαμορφωμένο αμερικανικό πλοίο μεταξύ Μάλτας και Κρήτης και γι αυτό ήδη η Περιφέρεια Κρήτης ενημέρωσε όλα τα διεθνή φόρα στην Ευρώπη κι έφερε το θμεα στην Ενωση των Περιφερειών.

Ο βρετανός υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ ανέφερε χθες σε γραπτή του ανακοίνωση προς το κοινοβούλιο ότι η χώρα του σκοπεύει να δωρίσει στις ΗΠΑ εξοπλισμό αξίας περίπου 2,5 εκατομμυρίων λιρών (3 εκ. ευρώ), ο οποίος θα βοηθήσει στην πιο γρήγορη επεξεργασία των χημικών.

«Οι ΗΠΑ προσέγγισαν τη Βρετανία για να λάβουν υποστήριξη σε αυτή τη δραστηριότητα από την βιομηχανία μας, καθώς δεν θα ήταν σε θέση να αποκτήσουν οι ίδιες τον εξοπλισμό στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί», σημειώνει ο Χάμοντ.

Αν και στην Κρήτη υπάρχει διάχυτος φόβος οι Αμερικάνοι λένε ότι η διαδικασία καταστροφής, θα λάβει χώρα κοντά στην Μάλτα , με την χημική διεργασία της υδρόλυσης, που θα διασπάσει τα επικίνδυνα αέρια σε πολύ λιγότερο τοξικά και υγρά απόβλητα, τα οποία μάλλον θα μεταφερθούν και αυτά στη Γερμανία, για να επεξεργαστούν περαιτέρω.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ