17.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Επίσημος εορτασμός για τη θυσία του Αρκαδίου από τους Ρεθυμνιώτες Αττικής

Ημερομηνία:

Σειρά εκδηλώσεων απόδοσης τιμών στους πεσόντες στη θυσία του Αρκαδίου, που θα αρχίσει την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου ετοιμάζει ο  ιστορικός σύλλογος των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών. Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα.

Ειδικότερα:

– Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 στις 7 μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί ημερίδα που θα λάβει χώρα στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), με τη σύμπραξη του συλλόγου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την παρουσίαση του μουσικού έργου

«Ρίμα του Αρκαδίου» με την Ειρήνη Δερέμπεη και τον Κάρολο Κουκλάκη, διδάσκοντες του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης.

Ακόμη, θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς  του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή Μελετίου-Αθανασίου Δημοπούλου. του Προέδρου του ιστορικού Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ»  κ. Γεωργίου Ν. Βλατάκη, Νομικού & Θεολόγου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης  θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες:

–   «Οι Κρητικές Επαναστάσεις ως επιστημονικό ζήτημα»,  από τον Πασχάλη Κιτρομηλίδη, Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

– «Το Αρκάδι, η ιστορία και η θυσία του 1866», Εμμανουήλ Δρακάκης, Διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

-«Το Αρκάδι στις εικαστικές τέχνες», Δημήτρης Παυλόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ως μουσική κατακλείδα έχει επιλεγεί το έργο  «Ελληνικοί χοροί» του Νίκου Σκαλκώτα από το κουαρτέτο εγχόρδων της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων.

Δεξίωση στο εντευκτήριο του Πανεπιστημίου αίθουσα Κωστή Παλαμά επι της οδού Ακαδημίας 48 & Σίνα

– Την Κυριακή 6  Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κου Ειρηναίο , του Μητροπολίτη Ρεθύμνης κου Ευγενίου ως και άλλων Ιεραρχών, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου.

Εν συνεχεία θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. με τους Εύζωνες της Προεδρικής φρουράς ενδεδυμένους με την την κρητική ενδυμασία σε ένδειξη τιμής.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ