10.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Χανίων στις Φυλακές Αγιάς για το ενδεχόμενο δημιουργίας Μουσείου Μάχης Κρήτης, Κατοχής και Αντίστασης

Ημερομηνία:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, επισκέφτηκε, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, τις Φυλακές της Αγυιάς, συνοδευόμενος από τους Αντιπροέδρους του Ιδρύματος Καψωμένου, κ.κ. Αλέξανδρο Παπαδερό και Δημήτρη Νικολακάκη, προκειμένου να συζητήσουν με την Διευθύντρια των Φυλακών, κα Δήμητρα Δρακάκη, το ενδεχόμενο δημιουργίας Μουσείου Μάχης της Κρήτης, Κατοχής και Αντίστασης στο χώρο των φυλακών.

Συγκεκριμένα, η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών – Ιδρύματος Καψωμένου (έπειτα από πρόταση του Α’ Αντιπροέδρου της, Δρ Αλεξάνδρου Παπαδερού) για την δημιουργία του προαναφερόμενου  Μουσείου σε χώρο εφαπτόμενο των φυλακών της Αγυιάς, το οποίο θα επικοινωνεί με την πτέρυγα των μελλοθανάτων της κατοχικής περιόδου.

Μετά από σχετική συζήτηση, η κα Δρακάκη ξενάγησε τους επισκέπτες στο χώρο κράτησης των μελλοθανάτων, πτέρυγα η οποία βρίσκεται στο άκρο του περιβόλου των φυλακών, και δεν χρησιμοποιείται σήμερα.

Η Διευθύντρια των φυλακών ζήτησε από τον κ. Βουλγαράκη να της αποστείλει σχετικό αίτημα, το οποίο θα κοινοποιήσει άμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τα περαιτέρω.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς το ρώσικο χρήμα στο Βέλγιο έκανε τον Πιερρακάκη πρόεδρο του Eurogroup

Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και με διεθνή αντίκτυπο,...

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...