22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Επίσκεψη Πούτιν στη Μαριούπολη

Ημερομηνία:

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε ένα αιφνιδιαστικό ταξίδι στη Μαριούπολη, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, σε αυτό που σηματοδοτεί το πρώτο του ταξίδι στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη της περιοχής Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας από την έναρξη του πολέμου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε αφού ο Πούτιν ταξίδεψε στην Κριμαία το Σάββατο, σε μια απροειδοποίητη επίσκεψη για τον εορτασμό της ένατης επετείου από την προσάρτηση της χερσονήσου από τη Ρωσία από την Ουκρανία.

Η Μαριούπολη, η κατελήφθη από τη Ρωσία τον Μάιο μετά από μια από τις πιο μακροχρόνιες και αιματηρές μάχες του πολέμου, ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη της Ρωσίας, αφού απέτυχε να καταλάβει το Κίεβο και επικεντρώθηκε στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Ο Πούτιν πέταξε με ελικόπτερο στη Μαριούπολη, ανέφεραν τα ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα το Κρεμλίνο. Οδηγώντας ένα αυτοκίνητο, ο Πούτιν ταξίδεψε σε πολλές συνοικίες της πόλης, κάνοντας στάσεις και μιλώντας με τους κατοίκους.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι επισκέφτηκε μια νέα κατοικημένη γειτονιά που είχε χτιστεί από Ρώσους στρατιώτες.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...