15.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Επίσκεψη Πρέσβη Σλοβακίας στον Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

Η διεύρυνση των σχέσεων του Δήμου Χανίων με την Πρεσβεία της Σλοβακίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014, το πρωί, στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων, μεταξύ του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, και του Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα, PeterMichalko.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε ο Πρόξενος της Σλοβακίας στην Κρήτη, Σταύρος Πατεράκης, οι Αντιδήμαρχοι Χανίων, Νικόλαος Ξυνίδης και Δημήτρης Λειψάκης, καθώς και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, Αναστάσιος Βάμβουκας, κυριάρχησε η διοργάνωση συνεδρίου τον προσεχή Οκτώβριο στην Κρήτη και τα Χανιά, με τη συμμετοχή των πρεσβειών και των εμπορικών ακολούθων των χωρών της Σλοβακίας, της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Ουγγαρίας.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα παρουσιαστεί ο πολιτισμός και η οικονομία των εν λόγω χωρών, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και επιχειρηματικές συναντήσεις, με στόχο την τόνωση των συνεργασιών με εταιρείες της Κρήτης.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο της επίσκεψης βρέθηκε και η ενίσχυση του ήδη ικανοποιητικού τουριστικού ρεύματος από την Σλοβακία προς την Κρήτη, καθώς, όπως επισημάνθηκε, η χώρα μας κατατάσσεται ως ο δεύτερος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός για τη Σλοβακία (120.000 τουρίστες ετησίως). Μάλιστα, ήδη από το 1980, υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών συμφωνία τουριστικής συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο Πρόξενος της Σλοβακίας, κ. Πατεράκης, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Χανίων για τη στενή συνεργασία, που είχε επιτευχθεί κατά το προηγούμενο διάστημα μεταξύ της Πρεσβείας της Σλοβακίας και της δημοτικής αρχής, εκφράζοντας την ευχή το θετικό αυτό κλίμα να διατηρηθεί.

Τέλος, ο κ. Σκουλάκης προσέφερε στον Πρέσβη της Σλοβακίας εκδόσεις και ενημερωτικό υλικό του Δήμου Χανίων.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Υπάρχει μαύρο πολιτικό χρήμα στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι αγροτικές κινητοποιήσεις, η...

Χανιά: Μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, λίγο πριν τον αποκλεισμό του Αεροδρομίου | Φωτός+Βίντεο

Σε τροχιά κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους εισέρχονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι...

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...