27.8 C
Chania
Friday, July 5, 2024

Επίσπευση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις από τον περονόσπορο του 2011

Ημερομηνία:

Αυγενάκης- ΕΑΣ Πεζών- ΚΕΟΣΟΕ προς Τσαυτάρη
Στις αποζημιώσεις των αμπελουργών για τον περονόσπορο του 2011, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, διαβιβάζοντας επιστολή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών και της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπολοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή «εδώ και ένα έτος, η Κομισιόν ενέκρινε αποζημίωση μέσω των ΠΣΕΑ, των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από τον περονόσπορο την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2011.»

Επιπλέον, «σύμφωνα με το πόρισμα, που εν τέλει απεδέχθη η Κομισιόν, αφενός οι αμπελουργοί δεν ήταν δυνατόν με τα διαθέσιμα μέσα να αντιμετωπίσουν τον μύκητα, αφού επρόκειτο περί ασυνήθιστου φαινομένου ως προς την έκταση και την ένταση των προσβολών, αφετέρου υπήρξαν περιοχές της χώρας στις οποίες η καταστροφή ήταν ολοσχερής, για την σταφυλική παραγωγή όλων των χρήσεων(οινοποιήσιμα, επιτραπέζια, σταφίδα)».

Τέλος, ζητείται άμεσα η ολοκλήρωση της διαδικασίας, προκειμένου να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι καθώς «έχουν παρέλθει τρία έτη από την προσβολή του μύκητα, όταν οι αμπελουργοί το 2011 ήδη είχαν προβεί σε δαπάνες στους αμπελώνες που επλήγησαν (φυτοπροστασία, κλαδέματα, κλπ) και εν συνεχεία απώλεσαν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής τους»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ