25.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Επί ποδός οι αγρότες της Κρήτης για το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα

Ημερομηνία:

Προετοιμάζονται οι αγρότες της Κρήτης για το μεγάλο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται να γίνει την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την φορολόγηση των ακινήτων έξω από την Βουλή.

“Θεωρώ ότι θα υπάρξει ένα άλλο πετυχημένο συλλαλητήριο, όπως αυτό της Κρήτης, που έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση για την μη φορολόγηση του εργαλείου δουλειάς του αγρότη που είναι το χωράφι του.

Το κλίμα είναι αισιόδοξο, παρότι υπάρχει βαθμός δυσκολίας αυτή την περίοδο για μετάβαση των αγροτών της Κρήτης στην Αθήνα.

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην Κρήτη ένα τέτοιο μεγαλειώδες παγκρήτιο συλλαλητήριο που ταρακούνησε τον αγροτικό κόσμο όλης της Ελλάδας» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Ιεράπετρας Αργύρης Πανταζής.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές της Κρήτης τονίζουν σε κάθε τόνο ότι: «η φορολόγηση των αγροτεμαχίων που προωθεί η Κυβέρνηση θα είναι η ταφόπλακα του αγροτικού κόσμου.

Δεν μπορεί να φορολογείται το εργαλείο δουλειάς του αγρότη που είναι το χωράφι. Είναι μοναδική περίπτωση και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο ο αγρότης δεν θα εισπράττει την επιδότηση του, αφού το κράτος θα αδειάζει τον τραπεζικό λογαριασμό για την εξυπηρέτηση των χρεωμένων φόρων από το Υπουργείο Οικονομικών».

Σε καλό κλίμα η παγκρήτια σύσκεψη την Κυριακή

Μέσα σε ενωτικό και αγωνιστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ στο Ηράκλειο, η σύσκεψη των εκπροσώπων συνεταιριστικών και συνδικαλιστικών φορέων όλης της Κρήτης για την προετοιμασία του μεγάλου πανελλήνιου αγροτικού συλλαλητηρίου που προγραμματίζεται να γίνει την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την φορολόγηση των ακινήτων.

Στην σύσκεψη, που έγινε σε καλό κλίμα, μετείχαν πάνω από τριάντα εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων της Κρήτης. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων αλλά παράλληλα συζητήθηκαν και άλλα  θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, όπως αυτό της υποχρεωτικής τήρησης βιβλίου εσόδων-εξόδων από τους αγρότες την νέα χρονιά.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές επιβεβαίωσαν τον ρόλο της ΠΑΣΕΓΕΣ στην διευθέτηση της διοργάνωσης του πανελλήνιου συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας των αγροτών στην Πλατεία Συντάγματος, όταν και αν κατατεθεί το νομοσχέδιο από την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Στη σημερινή σύσκεψη των αγροτικών φορέων της Κρήτης δεν άλλαξε τίποτα. Οι αγρότες εμμένουν στις θέσεις τους για την μη φορολόγηση του εργαλείου δουλειάς του αγρότη που είναι το χωράφι του. Δεν δεχόμαστε ούτε ένα ευρώ στην φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα και περιμένουμε τις εξελίξεις. Είμαστε σε επιφυλακή και θα μας δουν μπροστά τους. Είμαι σίγουρος ότι η συμμετοχή των αγροτών και η μαζικότητα του συλλαλητηρίου θα τους εκπλήξει».

«Οι αγρότες της Κρήτης βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για να απαντήσουν στην ακαμπτότητα του υπουργού των οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη. Είμαστε συσπειρωμένοι και συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Το κλίμα είναι αισιόδοξο παρότι υπάρχει βαθμός δυσκολίας για την μετάβαση των αγροτών στην Αθήνα. Θεωρώ ότι αν χρειαστεί οι αγρότες της Κρήτης θα γεμίσουν όλα τα πλοία των κρητικών ακτοπλοϊκών γραμμών για να μεταβούν στην Αθήνα και να δώσουν ένα ηχηρό παρών μαζί με τους αγρότες όλης της χώρας» τόνισε ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Αργύρης Πανταζής.

Ο Νίκος Δασκαλάκης Δ/της της ΕΑΣ Ιεράπετρας που συμμετείχε στη σύσκεψη δήλωσε: «Η ΕΑΣ Ιεράπετρας καθώς και όλος ο συνεταιριστικός κόσμος συμπαρίσταται ενεργά στον αγώνα των αγροτών κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων και καλεί όλους συνεταιριστές να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται από τους αγρότες. Το Δ.Σ. της ΕΑΣ Ιεράπετρας έχει επισημάνει επανειλημμένα έγκαιρα και έγκυρα ότι δεν είναι δυνατόν και είναι παντελώς άδικο και παράλογο, να φορολογούνται οι συντελεστές παραγωγής (αγροτεμάχια), αντί της δίκαιης και αποδεκτής φορολόγησης των εισοδημάτων που προκύπτουν από την καλλιέργειά τους.

Για την μετάβαση των αγροτών στον Πειραιά και από εκεί στην πλατεία Συντάγματος υπάρχουν προσφορές και από τις δύο ακτοπλοϊκές γραμμές της Κρήτης, τις Μινωϊκές και την ΑΝΕΚ, με χαμηλό κόστος για να γίνει η μεταφορά και η επιστροφή των αγροτών στο συλλαλητήριο. Υπάρχει σχεδιασμός να γεμίσουν και τα δύο πλοία των Μινωικών γραμμών από Ηράκλειο σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής αγροτών.

Σύσκεψη στην ΠΑΣΕΓΕΣ

Την περασμένη Τρίτη 19 Νοεμβρίου, στη σύσκεψη που συγκάλεσε το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ με συνεταιριστές και συνδικαλιστές του αγροτικού χώρου και από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα, είχε θέμα συζήτησης την φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Από την Κρήτη πήραν μέρος ο Νίκος Χανιωτάκης από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, ο πρόεδρος και ταμίας της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης και Μιχάλης Καμπιτάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων «Ενότητα» Γιώργος Μπικάκης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ηρακλείου Ανδρέας Στρατάκης και ο πρώην πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Γιώργος Γωνιωτάκης.

Από την υπόλοιπη Ελλάδα συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτικών φορέων από Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα. Από την Βόρειο Ελλάδα δεν μετείχαν εκπρόσωποι των αγροτών.

Στη σύσκεψη εκλέχθηκε συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου το οποίο ανέλαβε να ενημερώσει τους αγροτικούς φορείς της Θεσσαλίας, Μακεδονίας και της υπόλοιπης βορείου Ελλάδας.

Η επιτροπή αγώνα θα συγκληθεί και πάλι στην Αθήνα στα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ την ερχόμενη Πέμπτη για να εκτιμήσει τις εξελίξεις και να εξετάσει τις λεπτομέρειες του συλλαλητηρίου.

Πηγή: flashnews.gr, cretalive.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Την έπεσαν” σε αστυνομικούς! – Επεισόδιο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Επεισόδιο σημειώθηκε, τη νύχτα, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου μεταξύ μελών γνωστής οικογένειας και...

Ηράκλειο: Εφιαλτικές διακοπές 34χρονης στα χέρια του σύντροφού της

Δραματική τροπή πήραν οι διακοπές μιας 38χρονης γυναίκας από...