16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Επανέρχεται η Μόσχα για τα F-16

Ημερομηνία:

Αν και ούτε στη σύνοδο της G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας πήρε ο Ζελένσκι την πολυπόθητη έγκριση για προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, μετά τις προειδοποιήσεις του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο, έρχεται και ο πρεσβευτής της Μόσχας στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ να εγείρει ζήτημα εμπλοκής του NATO στην ένοπλη σύρραξη.

«Δεν υπάρχουν υποδομές για να επιχειρήσουν F-16 στην Ουκρανία, ούτε ο απαιτούμενος αριθμός πιλότων και συντηρητών», σημείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες, μέσω Telegram, ο κ. Αντόνοφ και πρόσθεσε: «Τι θα συνέβαινε εάν τα αμερικανικά μαχητικά απογειώνονταν από αεροπορικές βάσεις του NATO, και στα χειριστήρια βρίσκονταν ξένοι “εθελοντές”;».

Την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της έναρξης προγραμμάτων εκπαίδευσης ουκρανών χειριστών και τεχνικών για τα μαχητικά του τύπου F-16, με τον Ουκρανό ομόλογό του να διαβεβαιώνει τον Τζο Μπάιντεν πως τα αεροσκάφη αυτά δε θα επιχειρήσουν στον εναέριο χώρο της Ρωσίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Αντόνοφ διεμήνυσε πως οποιοδήποτε πλήγμα από τέτοια μαχητικά εναντίον της Κριμαίας, θα εκληφθεί από τη Μόσχα ως επίθεση εναντίον ρωσικού εδάφους. «Είναι σημαντικό οι ΗΠΑ να είναι πλήρως ενήμερες για τη ρωσική αντίδραση», τόνισε ο κ. Αντόνοφ.

Η Ουκρανία πολλαπλασίασε τα πλήγματα ιδίως στην Κριμαία –που προσαρτήθηκε στη Ρωσία το 2014– καθώς και σε άλλες περιοχές, το τελευταίο διάστημα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...