14.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Επαναλειτουργία της κινητής μονάδας μαστογράφου της Περιφέρειας Κρήτης

Ημερομηνία:

Με κεντρικό σύνθημα «ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ» ξεκίνησε από χθες την επαναλειτουργία της σε νέα βάση η κινητή μονάδα μαστογράφου της Περιφέρειας Κρήτης, όπου δωρεάν οι γυναίκες άνω των 40 ετών θα μπορούν να κάνουν εξέταση μαστογραφίας.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που επισκέφθηκε επί τόπου την κινητή μονάδα επεσήμανε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ότι από σήμερα με όλες τις δυνάμεις μας στηρίζουμε οργανωμένα και στρατηγικά μαζί με τους Δήμους της Κρήτης και τις δομές της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και υπεύθυνο της μονάδας καλωσόρισαν στην είσοδο της Περιφέρειας δεκάδες γυναίκες που προσήλθαν για δωρεάν εξέταση.
Σήμερα και αύριο η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου βάσει προγραμματισμού θα επισκεφθεί όλους τους δήμους του νησιού με πρώτη παρουσία στο δήμο Πλατανιά της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Η μονάδα θα παραμείνει στο δήμο Πλατανιά μέχρι την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.
Η επιστημονική ομάδα που απαρτίζουν την μονάδα του μαστογράφου είναι ακριβώς η ίδια που την λειτούργησε για πρώτη φορά επί νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και αποτελείται από τους γιατρούς: Γιώργο Πιτσούλη, Σοφία Σταγγουράκη, Κάβαλο Τζεραλντίνα, και Ευαγγελία Σφακιανάκη. Επισημαίνεται τέλος ότι στο τηλεφωνικό νούμερο 15278 οι γυναίκες θα μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα των επισκέψεων της μονάδας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...