12.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Με χαμηλή προσέλευση και έναν μόνο υποψήφιο, επανεκλογή του Γιάννη Σαρρή ως επικεφαλή της Δημοτικής Παράταξης “Πρωτοβουλία Πολιτών: Πρώτα ο Άνθρωπος”

Ημερομηνία:

Πριν περίπου 4 χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2014 ο Γιάννης Σαρρής είχε επιλεχθεί μέσω μίας μαζικότατης δημοκρατικής διαδικασίας με εντάσεις στο κατάμεστο Θέατρο Δημήτρης Βλησίδης ως υποψήφιος για να ηγηθεί της δημοτικής παράταξης “Πρωτοβουλία Πολιτών: Πρώτα ο Άνθρωπος”. Συγκέντρωσε 239 ψήφους έναντι 197 ψήφους που έλαβε ο Αντώνης Παπαδεράκης και 6 ψήφους του Νεκτάριου Μουμουτζή ενώ άλλοι τρεις υποψήφιοι παραιτήθηκαν πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία σε μία διαδικασία στο πνεύμα μίας εποχής που γεννούσε ελπίδες.

Σήμερα, ο Γιάννης Σαρρής επανεξελέχθηκε. Όμως αυτή τη φορά η προσέλευση στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου ήταν μικρή και δεν υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι.

Το επισήμανε και ο ίδιος:

“Κανένας δεν ήθελε να αναλάβει αυτό το φορτίο, αυτήν την ευθύνη, με την έννοια ότι όλοι ήθελαν να συνεχίσω εγώ. Για εμένα η δεύτερη θητεία είναι η οριστική, το οριστικό τέλος όσον αφορά την δική μου παρουσία ως επικεφαλής. Θεωρώ να ανανεωθεί αυτή η διαδικασία, να μπουν νέοι άνθρωποι”.

Είπε επίσης:

“Δεν θα κρίνω εγώ αν είναι καλό ή κακό που είμαι ο μοναδικός υποψήφιος. Προσωπικά πιστεύω πως καλό θα ήταν να υπήρχαν κι άλλοι. Όμως από την άλλη, πώς θα μπορούσε κάποιος που ήταν απών που δεν συμμετείχε τόσα χρόνια, να πείσει τον κόσμο;”

Από τη σημερινή διαδικασία στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, φωτό: zarpanews.gr
Από τη διαδικασία τον Φεβρουάριο του 2014 στο Θέατρο Βλησίδης, φωτό: zarpanews.gr

Ο κ. Σαρρής μίλησε για έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Πρωτοβουλία Πολιτών θα περάσει στον δεύτερο γύρο.

Τον λόγο πήραν και δημοτικοί σύμβουλοι όπως ο Μηνάς Βουλγαρίδης και ο Γιάννης Κουρούσης που μίλησαν για την ικανότητα της παράταξης να προωθεί ζητήματα σημαντικά όπως για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων αλλά και την έκφραση αντίθεσης στην εκποίησης των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι.

Πέραν όμως της χαμηλής προσέλευσης και της έλλειψης άλλων υποψήφιων είχαμε και αποχωρήσεις με την Κατερίνα Βουτετάκη να εκφράζει την αντίθεσή της στη στάση της παράταξης στο ζήτημα της παραχώρησης των ακινήτων του Δήμου Χανίων στο Υπερταμείο και να δηλώνει ότι στις επόμενες εκλογές δε θα είναι υποψήφια.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...