20.8 C
Chania
Sunday, May 26, 2024

“Επειδή η παραπληροφόρηση για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου από τη δημοτική αρχή έχει ξεπεράσει κάθε όριο…”

Ημερομηνία:

Εκ μέρους των διοργανωτών του 13ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων και της Πρωτοβουλίας Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου δόθηκε στη δημοσιότητα κείμενο με το οποίο γίνεται λόγος για σειρά ψεμμάτων εκ μέρους της δημοτικής αρχής σχετικά με το ζήτημα του στρατόπεδου Μαρκοπούλου.

Αναφέρεται στο κείμενο:

Επειδή η παραπληροφόρηση για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου από τη δημοτική αρχή έχει ξεπεράσει κάθε όριο, παραθέτουμε δύο στήλες. Στην αριστερή είναι ότι δήλωσε ο Δήμαρχος, δηλ. ό,τι είπε για να παραπλανήσει τους δημότες. Στη δεξιά στήλη είναι ό,τι τελικά ισχύει για το ίδιο θέμα. Όσο και αν κάνει εντύπωση τα περισσότερα κείμενα της δεξιάς στήλης συνυπάρχουν με τα κείμενα της αριστερής στήλης αφού βρίσκονται στην ίδια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων της 17/7/18, με την οποία αποφάσισαν να χτίσουν 11.000 μ² μέσα στο στρατόπεδο κατά παράβαση όλων των προηγούμενων ομόφωνων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου!

Ας μας εξηγήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης τι τελικά ψήφισαν.

Επίσης ας μας εξηγήσουν γιατί μετά από αγώνες τόσων χρόνων για παραχώρηση του στρατοπέδου, ψήφισαν τελικά να πληρώνει ο Δήμος ενοίκιο στο Υπουρείο Εθνικής Άμυνας κάθε χρόνο το 5% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου (περίπου 100.000 € το χρόνο) για 99 χρόνια. Αρκετά δεν έχουνε δώσει οι Χανιώτες στο στρατό;

ΨΕΜΜΑΤΑ                                                                                                 ΑΛΗΘΕΙΕΣ 

«Ένα αίτημα του Δήμου Χανίων, η παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου, μπαίνει στην τελική ευθεία ικανοποίησής του. Μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία για τα Χανιά βαίνει προς υλοποίηση, ικανοποιώντας ένα καθολικό και σταθερό τα τελευταία χρόνια αίτημα των πολιτών, των φορέων και του Δημοτικού Συμβουλίου. Επί πλέον το αίτημα, το μεγαλύτερο μέρος του στρατοπέδου να παραμείνει ως ελεύθεροι χώροι – πράσινο, εμείς με την πρόταση μας το διασφαλίζουμε απολύτως» Το καθολικό αίτημα του λαού των Χανίων δεν ήταν ποτένα γίνει το μεγαλύτερο μέρος του στρατοπέδου Μαρκοπούλου ελεύθεροι χώροι-πράσινο, αλλά η συνολική του έκταση να γίνει πράσινο και το πολύ ένα σχολείο.

Αυτό απαιτούν χιλιάδες Χανιώτες και φορείς της πόλης εδώ και πολλά χρόνια.

Αυτό έχουν αποφασίσει ομόφωνα τέσσερα δημοτικά συμβούλια, που ο Δήμαρχος αγνοεί επιδεικτικά!

«Η προσέγγιση του θέματος από τον Δήμαρχο και την παρούσα Δημοτική Αρχή, αλλά και σύμφωνα με τις αποφάσεις του παρόντος Δ.Σ., είναι η χρήση του χώρου ως μεγάλου αστικού πάρκου,στο οποίο θα συνυπάρχουν και άλλες κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις, όπως εκπαίδευση και αθλητισμός». Στην ίδια απόφαση παρακάτω αναφέρεται:

«Ο χώρος του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου πρέπει να ενταχθεί στο σχέδιο πόλης και να χαρακτηρίζεται στα σχέδια του Γ.Π.Σ. ως περιοχή πρώην Στρατοπέδου προς αξιοποίηση».

Αν θέλετε «μεγάλο αστικό πάρκο» γιατί δεν το γράφετε και στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, αλλά προτιμάτε το «περιοχή πρώην στρατοπέδου προς αξιοποίηση»;

«Από την έκταση των 53 στρεμμάτων του στρατοπέδου, τα 45 στρέμματα παραμένουν αδόμητα ως ελεύθεροι χώροι – πράσινο και μόνο τα 8 μπορούν να δομηθούν για κοινωφελείς και κοινόχρηστες χρήσεις». Στην ίδια απόφαση παρακάτω αναφέρεται:

«Ως συντελεστής δόμησης προτείνεται να ισχύσει ο πολύ χαμηλός δείκτης 0,2. Επίσης προτείνουμε ως ποσοστό κάλυψης να ισχύσει ο επίσης χαμηλός δείκτης 15%, δηλαδή να έχουμε μέγιστη επιφάνεια κάλυψης με κτίρια 8 περίπου στρέμματα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης θα παραμείνει αδόμητο».

Άρα τα 8 στρέμματα είναικτίρια και τα 11 δόμηση σε όλους τους ορόφους! Ο υπόλοιπος χώρος που ονομάζεται «ελεύθερος χώρος-πράσινο» θα είναι οι δρόμοι και οι χώροι στάθμευσης των αυτοκινήτων για την εξυπηρέτηση των κτιρίων, άντε και λίγο πράσινο.

«Οι χρήσεις του Στρατοπέδου που καλούμαστε ως Δ.Σ. να αποφασίσουμε, πρέπει να είναι αποκλειστικά κοινόχρηστες και κοινωφελείςκαι να περιλαμβάνουν σημερινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες της πόλης, του Δήμου και των πολιτών, κατοίκων και επισκεπτών». Στην ίδια απόφαση παρακάτω αναφέρεται:

«Να καθοριστούν οι κάτωθι επιτρεπόμενες χρήσεις:

Κοινωνική πρόνοια, Εκπαίδευση, Αθλητικές εγκαταστάσεις, Πολιτιστικές εγκαταστάσεις, Διοίκηση,  Χώροι συνάθροισης κοινού, Εκθεσιακά κέντρα, Εστίαση, Αναψυκτήρια, Στάθμευση, Γωνιές ανακύκλωσης και πράσινα σημεία».

Από πότε οι χώροι συνάθροισης κοινού και τα εκθεσιακά κέντρα είναι κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις;

ΟΛΟΙ, ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 13ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ” ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9.

ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ:

ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ !ΘΕΛΟΥΜΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ!

ΔΕΝΤΡΑ ΟΧΙ ΤΣΙΜΕΝΤΑ!

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άνυδροι χειμώνες στη Κρήτη και στο Αιγαίο

Του Γιώργου Ουρανού Οι συνέπειες της μεγάλης μείωσης των  βροχοπτώσεων ...

Περικοπές ενέργειας: Τεράστιο το οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος

Της Βάννας Σφακιανάκη Το καλοκαίρι του 2023 η «Καθημερινή» δημοσίευσε...

Kρήτη: Πού κυμάνθηκαν οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Αύξηση του αριθμού των επιβατών αλλά και μειώσεις στις...