24.8 C
Chania
Friday, May 24, 2024

Επενδύσεις θέλετε: Πληρώνετε φόρους!

Ημερομηνία:

Βεβαίως! Οι ξένοι επενδυτές που περί πολλού τους έχετε από Σημίτη μέχρι σήμερα, έρχονται εξασφαλισμένοι. Τι θα πει αυτό; Ότι την «επένδυση» τους θα την πληρώσει ο λαός. Τώρα, όλοι, ΠΑΣΟΚοι εκσυγχρονιστές, φιλελεύθεροι Δεξιοί, και αριστεροεκσυγχρονιστές νεοφιλελεύθεροι ΣΥΡΙΖΑίοι, θ’ αρχίσουν να το νοιώθουν στο πετσί τους. Και θα το νοιώθουν περισσότερο όταν καλούνται να πληρώνουν τους λογαριασμούς. ΔΕΗ λοιπόν; Πληρώνετε εκτός των άλλων και ΕΤΜΕΑΡ. Τι είναι το ΕΤΜΕΑΡ; Απλά, απλούστατα είναι οι περίφημες ανεμογεννήτριες. Θα καταπατούν τα βουνά μας, θα καταστρέφουν την κτηνοτροφία και την μελισσοκομία και επί πλέον θα τους πληρώνομε τα έξοδα τους υπό μορφή φόρων πάνω στο τιμολόγιο της ΔΕΗ. Ωραία επένδυση. Τα έσοδα δικά τους όλα, καθαρά, και τα έξοδα τους θα τα πληρώνει η καμπούρα μας.

Αεροδρόμια και Fraport; Ωραία επένδυση! Να σου πετύχει. Όχι με δικά τους κεφάλαια, αλλά με δάνεια από Ελληνικές και Ευρωπαϊκές Τράπεζες. Καλέ, τέτοια επένδυση την κάνομε κι εμείς. Γιατί δεν τα δώσανε τα λεφτά σε μας οι Τράπεζες να τα επενδύσομε εμείς; Αφού εμείς με τις ανακεφαλαιοποιήσεις θα πληρώσομε τις Τράπεζας. Ζημιές και επισκευές στα αεροδρόμια; Εμείς θα τα πληρώνομε υπό μορφή φόρων. Χασούρες κερδών από απεργίες εργαζομένων; Εμείς θα πληρώνομε την χασούρα υπό μορφή φόρων. Λιγότερα κέρδη από τα προβλεπόμενα ανά οικονομικό έτος; Εμείς θα ισοσκελίζομε το προβλεπόμενο «μπάτζετ» τους. Σ’ αυτά τα ερωτήματα που αρθρογράφος είχε τοποθετήσει στην εφημερίδα, γιατί δεν απάντησαν οι πρόθυμοι «37»; Γιατί, είναι η αλήθεια.

Θυμάστε την «επένδυση» που λεγόταν Ολυμπιακοί Αγώνες; Θυμάστε τα Ολυμπιακά χωριά; Που κατά σύμπτωση τα έφτιαξαν Γερμανικές εταιρίες; Από ‘κει ξεκίνησε η κατρακύλα μας. Από ‘κει ξεκίνησε ο εξωτερικός δανεισμός. Από ‘κει ξεκίνησε το χρέος! Μέχρι τότε δεν υπήρχε εξωτερικός δανεισμός. Άλλο είναι τα προγράμματα και άλλο ο εξωτερικός δανεισμός. Ο Ανδρέας έλεγε: «Ποτέ μην προβείτε σε εξωτερικό δανεισμό. Θα μας πάρουν τη χώρα»!

Όμως οι κερκόπορτες άνοιξαν επί Σημίτη. Και ανοίγουν διάπλατες μέχρι σήμερα. Από Σημίτη μέχρι τώρα είναι στην ουσία μία κυβέρνηση. Η κυβέρνηση της «Νέας Εποχής» κοινώς «Κυβέρνηση της Συνωμοσίας». Αφού κρύβονται πίσω απ’ τις ιδεολογίες δεξιάς, αριστεράς, σοσιαλιστών, για να παίρνουν τις ψήφους, αλλά στην ουσία είναι ένα πράγμα. Προωθούν την χώρα σε επαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μητρόπολη την Γερμανία καταργώντας την ανεξαρτησία μας! Όπου οι λαοί θα είναι σκλάβοι των πολυεθνικών και του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου.

Για κάθε βρώμικο πράγμα έχουν μια ωραία λέξη. Και αυτό συνομωσία είναι. Έτσι την αρπαγή, την λεηλασία την ονομάζουν επένδυση.

Α.Ρ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ