16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Επιβεβαίωση Άδωνι: Θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων ιδιωτικών υπαλλήλων

Ημερομηνία:

Το γεγονός ότι θα υπάρξουν απολύσεις ανεμβολίαστων πολιτών από επιχειρήσεις επιβεβαίωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τις επιχειρήσεις που κρίνουν ότι εργαζόμενος που αρνείται να εμβολιαστεί εμποδίζει την λειτουργία της επιχείρησης. Αν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δεν δικαιολογείται η απόλυση. Αν δεν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δικαιολογείται», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Θα γίνουν σίγουρα απολύσεις, όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε και ένα αληθινό, όπως είπε, παράδειγμα λέγοντας ότι «σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, με Αμερικανούς τουρίστες, όπου όλοι είναι εμβολιασμένοι στο προσωπικό, ο μάγειρας αρνείται να εμβολιαστεί. Ο μάγειρας απολύθηκε».

Σε ότι αφορά τους δημοσίους υπάλληλους, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «για να μπει σε αναστολή ένας δημόσιος υπάλληλος, θα πρέπει να περάσει από πειθαρχικό», επιβεβαιώνοντας τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Για απολύσεις είχε μιλήσει και η Δόμνα Μιχαηλίδου

Για απολύσεις υπαλλήλων σε δομές πρόνοιας που αρνούνται να εμβολιαστούν είχε κάνει λόγο προ ημερών και η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, αν και τελικώς υποχρεώθηκε σε άμεση αναδίπλωση μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν και οι οποίες δημιούργησαν σύγχυση και στους κόλπους της κυβέρνησης.

Το Μέγαρο Μαξίμου θέλει μεν να πιέσει τους ανεμβολίαστους να κλείσουν ραντεβού για το εμβόλιο καθώς έχει πέσει έξω στους υπολογισμούς της για το τείχος ανοσίας από την άλλη ωστόσο δεν θέλει να ταυτιστεί με την λογική των απολύσεων και των διωγμών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ