21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Επιδημία” εκταφών: Οι αντιεμβολιαστές δε μπορούν να πιστέψουν ότι οι άνθρωποί τους πεθαίνουν από κορωνοϊό και ζητούν εκταφές

Ημερομηνία:

“Επιδημία” νεκροτομών και εκταφών στη χώρα από αρνητές του κορονοϊού που παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα μετρά περισσότερους από 14.500 νεκρούς από την πανδημία, επιμένουν να αμφισβητούν την ύπαρξη, αλλά και τη φονικότητα του ιού.

Το απόγευμα της Παρασκευής το Mega έφερε στο φως νέα υπόθεση με 70χρονο που δηλώθηκε ως θύμα του κορονοϊού με τη σύζυγό του να το διαψεύδει ζητώντας από τον Εισαγγελέα να διατάξει νεκροτομή.

«Θα φτάσουμε μέχρι τέλους όχι τίποτα άλλο για να δικαιωθεί η ψυχή του άντρα μου που δεν είχε κανένα νόσημα. Μας ταλαιπώρησαν πολύ. Πάρα πολύ. Το σύζυγο μου τον κράτησαν 6 μέρες στο ψυγείο και την 6η μέρα μας έδωσε άδεια ο Εισαγγελέας να κάνουμε νεκροψία- νεκροτομή», δήλωσε η σύζυγος του 70χρονου.

Νοσηλεύτηκαν ταυτόχρονα με κορονοϊό σε διαφορετικά νοσοκομεία. Ο 70χρονος στο νοσοκομείο του Ρίου, εκείνη στον Άγιο Ανδρέα. Πάλεψαν 10 ημέρες με τον ιό ωστόσο, ο σύζυγος της δεν τα κατάφερε.

«Οι υπεύθυνοι της ΜΕΘ είπαν στα παιδιά μου ότι ο πατέρας σας ήρθε εδώ κλινικά νεκρός και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ήρθε τελειωμένος. Τελικά ο άντρας μου μετά από 4 ημέρες πέθανε», είπε ακόμη η σύζυγος του 70χρονου που υποστηρίζει πως ο άνδρας δεν κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού αλλά από αφυδάτωση.

«Επειδή κι εγώ νοσηλεύτηκα σε άλλο νοσοκομείο, εγώ είχα πολύ καλή περίθαλψη. Με φώναζαν κάθε μέρα να πίνω τουλάχιστον τρία μπουκάλια νερό. Ενώ στον σύζυγο που ρωτούσαν τα παιδιά μου «στον πατέρα μου γιατί δεν δίνετε νερό» απαντούσαν «γιατί εμείς τους ασθενείς covid στο νοσοκομείο τους κρατάμε στεγνούς. Είχε πάθει νεφρική ανεπάρκεια, νέκρωση εγκεφάλου. Με λίγα λόγια είχε πεθάνει από αφυδάτωση», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα οι περιπτώσεις των συγγενών που αμφισβητούν το ιατρικό πόρισμα και καταθέτουν αίτημα για νεκροτομή, ολοένα και πληθαίνουν. «Ήξερα ότι είχε νοσήσει από κορονοϊό, έτσι έλεγαν τουλάχιστον. Τώρα το κατά πόσο ισχύει αυτό, εμείς δεν μπορούμε να το ξέρουμε γιατί δεν μπορούσαμε να πάμε στα νοσοκομεία», δήλωσε συγγενής θύματος.

“Οργανωμένη φάμπρικα” βλέπουν” οι ιατροδικαστές – Τι δηλώνει ο Γρηγόρης Λέων

Προβληματισμό προκαλεί το πώς και το γιατί έγιναν δεκτές από τον Εισαγγελέα τουλάχιστον τρεις εκταφές νεκρών, γιατί οι συγγενείς δεν πίστευαν ότι κατέληξαν από κορονοϊό. «Με τα έως τώρα ευρήματα φαίνεται πως είχαμε επιπλοκή της διασωλήνωσης. Περιμένουμε και τις υπόλοιπες εξετάσεις για να καταλήξουμε», είχε τονίσει η ιατροδικαστής Κατερίνα Αποστολίδου.

Οι ιατροδικαστές, από την πλευρά τους, βλέπουν «οργανωμένη φάμπρικα» πίσω από τις αιτήσεις εκταφών, με ορισμένους να δέχονται στα γραφεία τους δύο με τρεις κλήσεις την εβδομάδα.

«Αυτές οι αιτήσεις είναι από ανθρώπους που δεν πιστεύουν στον κορονοϊό», δήλωσε στο Mega ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Δεν πιστεύουν στα επιστημονικά δεδομένα, αμφισβητούν την αιτία θανάτου αυτή και ουσιαστικά θέλουν από την επιστήμη πάλι και εδώ είναι το οξύμωρό, γιατί και ιατροδικαστική, είναι μια ειδικότητα της ιατρικής, να δώσει μία απάντηση», συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

Μία νεκροτομή και στον Πύργο

Μία ακόμη νεκροτομή έγινε στον Πύργο με στενό συγγενή του θύματος να υποστηρίζει πως δεν κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού.

"google ad"

«Από τι πέθανε τελικά; Από την πείνα; Από το μικρόβιο; Από κορονοϊό πάντως δεν πέθανε. Το νοσοκομείο του χρέωσε πως απεβίωσε από κορονοϊό, μας είπαν πως διασωληνώθηκε κιόλας, ενώ ήταν ψέματα. Δεν διασωληνώθηκε ποτέ, δεν είχε καμία πληγή, κανένα τραύμα πάνω του. Τρεις ιατροδικαστές λένε πως ο θάνατός του είναι αδικαιολόγητος, έλεγξαν όλα του τα όργανα», δήλωσε συγγενής θύματος κορονοϊού.

enikos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...