25.8 C
Chania
Thursday, October 3, 2024

Επιδοτήσεις: Αγωνία για την έγκαιρη πληρωμή της προκαταβολής

Ημερομηνία:

Με ικανοποίηση έγινε, αρχικά, δεκτή η ανακοίνωση της παράτασης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για την υποβολή των αιτήσεων της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για το 2024. Όπως είναι γνωστό, η νέα παράταση που δόθηκε, λήγει αύριο Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.

Το επιχείρημα ήταν να μην υπάρξει παραγωγός που δεν θα καταφέρει να υποβάλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης για το 2024. Έτσι, δόθηκε ολιγοήμερη, τελική, παράταση, για την οριστική υποβολή τους, χωρίς ποινή, μέχρι και αύριο. Και είναι λογικό ότι όσοι παραγωγοί δεν σπεύσουν να κάνουν την αίτησή τους, θα έρθουν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα…

Από τις 5 Οκτωβρίου και μετά, δηλαδή από την επομένη κιόλας μέρα, θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες, προκειμένου να δοθεί για ένα δεκαήμερο η δυνατότητα διόρθωσης των αιτήσεων και της υποβολής του συνόλου των αιτημάτων πληρωμής. Αμέσως μετά, ο Οργανισμός θα κινηθεί ώστε να ξεκινήσει η έγκαιρη πληρωμή της προκαταβολής. Δηλαδή, η πληρωμή, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, τοποθετείται στις 15 Οκτωβρίου 2024.

Έμπειροι παραγωγοί επισήμαναν στο Cretalive ότι ο χρόνος είναι αρκετός για να φτάσουμε στην έγκαιρη πληρωμή, μέχρι και τα τέλη του μήνα. Όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο. Και σημειώνουν ότι η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων κύλησε ομαλά.

Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχουν πολλοί δικαιούχοι που τονίζουν ότι μπήκαμε στον Οκτώβριο και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Άρα, πώς θα πάμε σε κανονική πληρωμή, χωρίς καθυστερήσεις; Και με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ…

“Λάδι στη φωτιά” έριξε η τελευταία ανακοίνωση των εργαζομένων του Οργανισμού με την οποία ουσιαστικά βάζουν θέμα για την έγκαιρη προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης. Καταλήγοντας, οι εργαζόμενοι τονίζουν: «Όλοι θα πρέπει να δουλεύουμε με γνώμονα πληρωμές, πιο αξιόπιστα και σωστά από κάθε άλλη φορά, και όχι πιο γρήγορα από κάθε άλλη φορά».

Διαμαρτύρονται ξεκάθαρα, για την υπερωριακή τους απασχόληση και, όπως τονίζουν, καθιστούν σαφές ότι “ο Οργανισμός χωρίς ουσιαστικές αποφάσεις και έμπρακτη πολιτική βούληση θα συνεχίσει να καθίσταται ανήμπορος να συγκρατήσει το έμπειρο προσωπικό που τον υπηρετεί ή να προσελκύσει νέο. Κατά συνέπεια δεν θα μπορέσει να ανασυνταχθεί προκειμένου να εγγυηθεί την ομαλή ροή των εργασιών του”.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωβαρόμετρο: Στις χειρότερες θέσεις της ΕΕ η Ελλάδα – Εφιάλτης η ακρίβεια, απαισιοδοξία για το μέλλον

Αν η κυβέρνηση προσπαθεί να ερμηνεύσει ακόμα το εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης...

Δημοσκόπηση Interview: Απόλυτη ισοπαλία Ανδρουλάκη και Δούκα – Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί ο Κασσελάκης

Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, δημοσκόπηση της...