15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Επιδοτούνται 1.566 Κρητικές επιχειρήσεις

Ημερομηνία:

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης ενημερώνει τα μέλη του ότι, την Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου ξεκινά – και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί, η πίστωση των λογαριασμών πολιτών και επιχειρήσεων – δικαιούχων του Μεταφορικού Ισοδύναμου με 30 εκατ. ευρώ, από τα οποία 22,9 εκ. αφορούν 10.075 νησιωτικές επιχειρήσεις και 7,1 εκ. 134.705 κατοίκους των νησιών.

Σημειώνεται ότι, από το σύνολο των 1.566 επιχειρήσεων της Κρήτης οι οποίες εντάσσονται στο μέτρο, οι Ρεθυμνιώτικες επιχειρήσεις ανέρχονται σε 220, με το συνολικό ποσό της επιδότησης του μέτρου το οποίο και θα τους καταβληθεί και αφορά στην Π.Ε. Ρεθύμνου, να υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο Ευρώ.

Η εκταμίευση του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τις νησιωτικές επιχειρήσεις προχωρά μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων από τις Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και αφορά φορτωτικές και δαπάνες μεταφοράς α) 429 επιχειρήσεων του δείγματος ελέγχου του Α εξαμήνου του 2021, β) 465 επιχειρήσεων του δείγματος ελέγχου του Β εξαμήνου του 2021 και γ) 9.181 επιχειρήσεων εκτός δείγματος ελέγχου του Β εξαμήνου 2021.Για τους πολίτες αφορά το διάστημα έως και 28/4/2022.

Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες ώστε έως το τέλος Ιανουαρίου του 2023, να προχωρήσει η πληρωμή επιβατών για το χρονικό διάστημα από 29/4/2022 έως 30/9/2022, καθώς και πληρωμές πολιτών και επιχειρήσεων για το σκέλος των καυσίμων του έτους 2022.

H Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, έχει εντάξει το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025, , προβαίνοντας παράλληλα στις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της ροής πληρωμών και την ένταξη του σε χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ ταυτόχρονα, λαμβάνεται μέριμνα για τη διαρκή αξιολόγηση και βελτίωση της αποτελεσματικότητας του μέτρου, προκειμένου να έχει ακόμη μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο στις νησιωτικές κοινωνίες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...