19.8 C
Chania
Wednesday, May 29, 2024

Επιθέσεις χάκερς σε γνωστές Χανιώτικες επιχειρήσεις – Εκβιάζουν και ζητούν λύτρα

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με πληροφορίες που διερευνούμε τις τελευταίες ημέρες σειρά πολύ γνωστών και λιγότερων γνωστών επιχειρήσεων των Χανίων έχουν δεχθεί επιθέσεις από χάκερς, υποκλέπτουν στοιχεία και κλειδώνουν τα λογισμικά συστήματα δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην ίδια τη λειτουργία των εταιρειών και ζητώντας λύτρα για την επαναφορά των συστημάτων τους.

Παρόλο που τα διάφορα προϊόντα (firewalls – antivirus) παρέχουν σε κάποιο βαθμό προστασία στους χρήστες, ιοί μετεξελίσσονται καθημερινά. Είναι για αυτό τον λόγο που οι ειδικοί συστήνουν προσοχή στους χρήστες να μην ανοίγουν προγράμματα ή ηλεκτρονικά μηνύματα χωρίς να γνωρίζουν τον αποστολέα. Παράλληλα, απαιτείται προσοχή και σε χώρους όπως στο facebook με τα διάφορα προγράμματα και παιχνίδια που τρέχουν σε αυτό.

Όπως μας εξηγήθηκε, με την επίθεση κρυπτογραφείται μέρος ή και ολόκληρο το αρχείο μιας επιχείρησης. Μπορεί όμως ο χάκερ να επιτύχει αλλαγή στους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα και απαιτεί χρήματα για να κοινοποιήσει τους καινούργιους, που όρισε αυτός.

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα ιός παρέλυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας ενώ οι επιθέσεις έχουν εξαπλωθεί σε 74 χώρες, μεταξύ αυτών η Ισπανία, η Ρωσία, η Κίνα, η Ουκρανία και η Ταϊβάν Οι δράστες που φέρεται να χρησιμοποίησαν κακόβουλο λογισμικό «που μοιάζει κλεμμένο από τα άδυτα της αμερικανικής υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA)» δίνουν προθεσμία επτά ημερών, για να καταβληθούν λύτρα, διαφορετικά τα ηλεκτρονικά αρχεία θα καταστραφούν. 

Το θέμα στα Χανιά διερευνά η αστυνομική διεύθυνση Χανίων αλλά και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ