21.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Επικαιρα Σχολια

Ημερομηνία:

Γράφει ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

ΡΩΣΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ -ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ-“ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ”
Σύμφωνα με τις ειδήσεις Ρώσος ολιγάρχης αγόρασε από την εγγονή του Ωνάση Αθηνά, το “ΣΚΟΡΠΙΟ” και τη διπλανή νήσο “ΣΠΑΡΤΗ”, για επιδόρπιο επειδή είναι μικρότερο νησάκι.
Σχεδόν την επαύριον της πτώσεως της κρατικής οικονομίας σχηματίστηκε στη Ρωσία μια νέα οικονομική ολιγαρχία.Με όρους ιστορίας και πολιτικής οικονομίας γνωρίζουμε ότι για να σχηματιστεί κεφάλαιο και αστική τάξη προηγούνται αιώνες πρωταρχικής συσσώρευσης. Άρα οι λεγόμενοι ολιγάρχες θα πρέπει να είναι οι καταχραστές του κόπου 70 χρόνων των εργατών, για την οικοδόμηση του “σοσιαλισμού.”
Η άτεγκτη ιστορία εκδικήθηκε τη φαιά ουσία και τον αγώνα του γέρο Καρλ Μαρξ για την οικοδόμηση της αταξικής κοινωνίας.

 ΝΕΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ ΠΑΠΑ
Ανταποκρίσεις από την Ρώμη αναφέρουν ότι ο νέος ένοικος του Βατικανού φοράει λαστιχένια παπούτσια και απλά ρούχα “πράμα πρωτοφανές για Πάπα.” “Η επανάσταση” ΤΟΥ ΣΤΥΛ “άργησε μια ημέρα” και μας ήρθε από την ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ μαζί με το νέο Πάπα.
Τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που επαινούν την εμφάνιση του ΠΑΠΑ αποφεύγουν να αναφέρουν για την μυθώδη περιουσία της καθολικής εκκλησίας, επί της οποίας ο νέος ποντίφηκας δεν έκανε καμιά ενέργεια για να την μοιράσει στους ακτήμονες και στους άνεργους κουρελοπρολετάριους των πόλεων.Τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια περιορίστηκαν στο στυλ και όχι στην ουσία της εκκλησιαστικής εξουσίας.Αυτό είναι αποπροσανατολισμός και βοηθά στην αποχαύνωση της κοινής γνώμης που καταπίνει χωρίς νοητική επεξεργασία τις διάφορες ειδήσεις της καθημερινότητας.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΡΎΤΗΤΑ;
Ἐχετε τὴν ἐντύπωση ὅτι ὅλοι οἱ ψῆφοι τοῦ ἐκλογικοῦ σώματος (πόσο μάλλον αὐτῆς τῆς
μειοψηφίας) ἔχουν τὴν ἴδια βαρύτητα ὅταν μέσα σ’ αὐτὸ τὸ σῶμα ὑπάρχουν ἀμόρφωτοι, ἀκαλλιέργητοι, χωρὶς κριτήρια κι ἄρα χωρὶς ἴ σ η δ υ ν α τ ό τ η τ α
κ ρ ί σ η ς; Σοβαρὰ μιλᾶτε λοιπὸν γιὰ δημοκρατία ὅταν τὸ ὅποιο ἀποτέλεσμα προκύπτει απὸ μέτρημα κεφαλιῶν προβάτων· Όταν, με λίγα λόγια, δὲν ἀποφασίζουν μόνον οἱ ἄξιοι;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΟΥΠΗΣ {face book”
ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ
“Η δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα εξαιρουμένων όλων των άλλων.”
ΟΥΊΝΣΤΟΝ ΤΣΏΡΤΣΙΛ
“Η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι φιλελεύθερη ολιγαρχία.
“ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ
Η κοινοβουλευτική δημοκρατία βασίζεται στην απελευθέρωση των μαζών από τη καταπίεση της φεουδαρχίας και του κεφαλαίου ,και στη λογική της γενικής βούλησης. Μολονότι είναι βάσιμα τα ερωτήματα γιατί να ψηφίζουν οι αγράμματοι και χωρίς κρίση, η δημοκρατία δεν πρέπει να βασίζεται σε αποκλεισμούς γιατί μετεξελίσεται σε δικτατορία του ενός. “Αποφασίζομαι και διατάσσομαι.”
Μια δημοκρατία με αριστερά και φιλολαϊκά χαρακτηριστικά φροντίζει να μορφώσει, και να ανεβάσει το πνευματικό επίπεδο του λαού να ενισχύει την ενεργητική του συμμετοχή στα κοινά ,για να αποφασίζει με υψηλό κριτήριο για τους αντιπροσώπους του.
Βεβαίως η δημοκρατία στην Ελλάδα δεν έχει αυτά τα κριτήρια, γιατί βασίστηκε στο ρουσφέτι και το πελατειακό κράτος γιαυτό είναι ανάπηρη.

ΦΑΟΥΛ ΣΤΗΝ “Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ” 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Μ. ΠΟΤΑΚΗ
“ΝΕΤ” ΣΑΒΒΑΤΟ 17.ΟΟ- 13-4-2013
Ο δημοσιογράφος Μ. Ποτάκης παρουσίασε σε συνέντευξη στην εκπομπή του¨Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ” την κόρη ενός Βουλπιώτη που τον παρουσίασε ως ιδρυτή των ταγμάτων ασφαλείας στην Γερμανική κατοχή. Αργότερα λέει η κόρη του, ότι δικάστηκε ως δοσίλογος και αθωώθηκε. ΜΕΤΑ ΤΗ ΚΑΤΟΧΉ ΟΙ ΔΟΣΊΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΆΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΏΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. Τα τάγματα αφαλείας ήταν κατοχικά σώματα από Έλληνες φασίστες, και ναζιστές οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς και πολέμησαν την αντίσταση. Ο δημοσιογράφος Μ .Ποτάκης χωρίς να τηρήσει την δημοσιογαφική δεοντολογία έδωσε βήμα στην κυρία,Παλάσκα-Βουλπιώτη για να στηρίξει το πατέρα της, και αυτή είναι κατανοητό γιατί το έκανε -για να ξεπλύνει τη ντροπή της. Ο Ποτάκης όμως γιατί δεν παρουσίασε και την άλλη άποψη για να μάθουν οι νέοι ,το ρόλο των δοσιλόγων της κατοχής; Η μονόπλευρη παρουσίαση απόψεων αντίκειται σε βασικές αρχές της δημοσιογραφίας συνιστά συγκεκαλυμμένη προπαγάνδα και είναι κατακριτέα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...