Categories: ΘΕΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ

Γράφει και επιμελείται ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

KOINΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ.

Ο ευρωβουλευτής των οικολόγων Νίκος Χρυσόγελος παρευρέθη στο τεχνικό επιμελητήριο όπου προβλήθηκε ένα ντοκιμαντέρ  για την κοινωνική οικονομία στην Ευρώπη που παράγει το 5,5% του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ ποσοστό  διόλου αμελητέο. Στην δυτική Ευρώπη οι συνεταιρισμοί έχουν επιτυχία διότι οι άνθρωποι τηρούν τον κανόνα του διαλόγου, του ελέγχου των πεπραγμένων, της χρηστής διοίκησης, και της διαφάνειας. Το κοινωνικό σύνολο ωφελείται από την κοινωνική οικονομία διότι πραγματοποιεί ήπιες επενδύσεις που δεν μολύνουν το περιβάλλον, προσφέρει νέες θέσεις εργασίας, και τα έσοδα διαμοιράζονται σε πλήθος συνεταιρισμένων ατόμων.
Στην Ελλάδα δεν έχουμε ανάλογες εμπειρίες είμαστε  πολύ ατομιστές κοιτάζουμε με καχυποψία ο ένας τον άλλο, δεν εμπιστευόμαστε κανένα.
Δεν έχουμε εφαρμόσει τις αρχές της χριστής διοίκησης των δυτικοευρωπαίων με αποτέλεσμα να αποτύχουν οι περισσότεροι συνεταιρισμοί.
Πιστεύω να διαβάζετε τον τοπικό τύπο ότι κατηγορούνται κατόπιν μηνύσεων αγροτών ,οι διοικούντες την ένωση «Γ.Σ.Κ» για κλοπή ελαιολάδου προς αποθήκευση.
Ευχή δική μας είναι να ξεκινήσουν οι νεότερες γενιές μαθαίνοντας από τα λάθη των παλαιότερων, με διάλογο και με νέες  αρχές που θα τηρούνται με ευλάβεια .

ΕΝΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ

Χρόνια τώρα αναζητείται στέγη για τη στέγαση από τον Δήμο Χανίων λαογραφικού μουσείου. Τώρα που ο Δήμος μεγάλωσε με την «συμπολιτεία των εφτά» νομίζω ότι υπάρχουν κτήρια. Άραγε υπάρχει και η ανάλογη θέληση;

ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΨΑΡΙ
Tο βάπτισμα του κρέατος σε ψάρι είναι παλιά συνήθεια και αφορά τη συμπεριφορά των μοναχών και ιδιαίτερα των Ιησουιτών μοναχών, στην οποία μετέρχονται και οι πολιτικοί, όταν φοβούνται τις αντιδράσεις των πολιτών. Το ίδιο έπραξε και το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡΑ κατά την έξοδο από το μέγαρο ΜΑΞΙΜΟΥ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ
Αν μειώσουν το φόρο ακινήτων 10% με 15% ρίχνουν στάχτη στα μάτια των πολιτών.Παραμένει κοινωνικά άδικος και πλήττει τα φτωχά λαϊκά στρώματα.Θα το αποδεχτεί “η αριστερά της ευθύνης;” Ευτυχώς που όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος “δεν θα περάσει η Ελλάδα το ΚΥΠΡΙΑΚΟ βίωμα.”Ευτυχώς, γιατί η Ελλάδα δεν έχει ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, δεν έχει πετσοκόψει οριζόντια τους μισθούς, δεν έχει αναγκάσει τους πολίτες να καίνε καυσόξυλα αντί πετρελαίου ή να ζεσταίνονται με μαγκάλια σαν τους τραγικούς φοιτητές της Λάρισας, δεν έχει περιθωριοποιήσει ανθρώπους που προσφεύγουν στην φιλανθρωπία των συσσιτίων, των κοινωνικών φαρμακείων και ιατρείων,δεν έχει επιβάλλει κεφαλικούς φόρους που εξοντώνει τις μικρές επιχειρήσεις.Ευτυχώς που δεν φύγαμε από το ευρώ και ευτυχώς που δεν έχουμε την Κυπριακή εμπειρία.Ο Ελληνικός λαός πλέει σε πελάγη ευτυχίας.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
” ΟΧΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΠΟ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ”

Είχε πολύ χιούμορ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καθηγητής οπικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος γιατί παίρνοντας τον λόγο είπε στη βουλή¨
«Η σύγκριση με τον Παπανδρέου ήταν εντελώς άδικη», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Ποτέ ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπερτιμήσει και δεν θα υπερεκτιμήσει έναν ηγέτη της κεντροαριστεράς. Ποτέ ξανά δεν θα δώσουμε ψεύτικες ελπίδες στον δικό μας κόσμο ότι μπορούν να ελπίζουν σε έναν ηγέτη της κεντροαριστεράς».
Σε σχέση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ο Γιώργος Παπανδρέου είναι υπόδειγμα αποφασιστικότητας και μαχητικότητας», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή, ενώ ζήτησε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ δημόσια συγνώμη για την φράση «Ολανδρέου».
«Η σύγκριση με τον Παπανδρέου ήταν εντελώς άδικη», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Ποτέ ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπερτιμήσει και δεν θα υπερεκτιμήσει έναν ηγέτη της κεντροαριστεράς. Ποτέ ξανά δεν θα δώσουμε ψεύτικες ελπίδες στον δικό μας κόσμο ότι μπορούν να ελπίζουν σε έναν ηγέτη της κεντροαριστεράς».

"google ad"

manousos

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

4 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

4 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

4 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

4 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

4 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

4 hours ago

This website uses cookies.