18.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Επικοινωνία μόνο μέσω επιστολών μεταξύ Δημάρχου Χανίων και Αντιπεριφερειάρχη Χανίων – Μπάχαλο ασυνεννοησίας με το προσφυγικό

Ημερομηνία:

Επικοινωνία μόνο μέσω επιστολών και δια του τύπου φαίνεται ότι έχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης και ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.

Ο κ. Βάμβουκας έστειλε σήμερα απαντητική επιστολή μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων ότι ο κ. Βάμβουκας είναι ανενημέρωτος, ότι δεν ευσταθούν αυτά που λέει και ότι η Αναπτυξιακή Χανίων και θέλει και είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί στη διαχείριση του προσφυγικού.

Να σημειώσουμε ότι στα Χανιά ο σχεδιασμός ήταν να αναλάβει για φέτος τη διαχείριση των προσφύγων που θα έλθουν ΜΚΟ στην οποία συμμετέχουν φορείς του τόπου. Πάντως, για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ είχε εκφράσει αντιρρήσεις η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφού συμμετέχουν σε αυτή φορείς που είχαν εκφραστεί ανοικτά ενάντια στην προοπτική φιλοξενίας προσφύγων. Με τις χθεσινές δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων διέψευσε τον Δήμαρχο Χανίων δημιουργώντας επιπλέον σύγχυση για το τι μέλλει γενέσθαι στα Χανιά με το ζήημα των προσφύγων.

Με τη σημερινή του επιστολή ο Δήμαρχος Χανίων επαληθεύει ότι η συνεννόηση μεταξύ των δύο κορυφαίων αυτοδιοικητικών φορέων του νομού στο προσφυγικό ζήτημα είναι ελάχιστη αφού πέραν μίας συνεννόησης πριν αρκετούς μήνες – στην οποία συνεννόηση στηρίχθηκε η βεβαιότητα περί αδυναμίας ανάληψης του έργου από την Αναπτυξιακή Χανίων και προχώρησε ο σχεδιασμός για το προσφυγικό στα Χανιά – τίποτα δεν υπήρχε μέχρι πριν λίγες ημέρες. Όμως, “τα γεγονότα είχαν ήδη από καιρό πάρει τον δρόμο τους”, σημειώνει ο Δήμαρχος Χανίων.

Ως εκ τούτου, προκύπτει ότι παρά την πρόθεση της Αντιπεριφέρειας Χανίων μέσω της Αναπτυξιακής Χανίων να αναλάβει τα της φιλοξενίας των προσφύγων στα Χανιά, ήδη το έργο έχει αναλάβει η Μ.Κ.Ο. που έχει δημιουργηθεί από σύμπραξη τοπικών φορέων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από την εν λόγω Μ.Κ.Ο. αποχώρησε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων με πρόεδρο τον Νίκο Βουρλάκη.

Διαβάστε την ανακοίνωση που φανερώνει το μπάχαλο συνεννόησης:

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Είναι και δική μου η έκπληξη για τις ατυχείς δηλώσεις σας, που με αφορούν σχετικά με τη δυνατότητα συνεργασίας της Αναπτυξιακής Χανίων, στην οποία προεδρεύετε, για τη φιλοξενία προσφύγων στα Χανιά.

Επειδή ισχυρίζεστε ότι επιχειρώ να εισέλθω σε “ξένα χωράφια” πρέπει να σας πω ότι ουδόλως το επιδιώκω αλλά φαίνεται ότι εσείς προσπαθείτε να καλύψετε τις δικές σας αντικειμενικές δυσκολίες εις την καλλιέργειά τους.

Όπως θα θυμάστε πριν αρκετούς μήνες τηλεφωνικώς μου είχατε αναφέρει ότι η Αναπτυξιακή Χανίων ενδιαφέρεται για το θέμα και σας είχα προτρέψει να συνεννοηθείτε με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, στην οποία μάλιστα συμμετέχει και η Περιφέρεια Κρήτης.

Έκτοτε έχει περάσει πολύς χρόνος και η πληροφόρηση, που έχουμε όλοι είναι ότι, λόγω πίεσης χρόνου, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου έχει προχωρήσει τη συνεργασία της με τη Σύμπραξη Φορέων από τα Χανιά, προφανώς διότι είναι γνωστό ότι η Αναπτυξιακή Χανίων βρισκόταν σε διαδικασία ενεργοποίησης. Η δε απόφαση του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Χανίων, όπου εκδηλώνεται ενδιαφέρον, ελήφθη πριν λίγες μέρες αλλά τα γεγονότα είχαν ήδη από καιρό πάρει τον δρόμο τους.

Σε πρόσφατες δηλώσεις μου στο περιθώριο της ΠΕΔ Κρήτης, στις οποίες αναφέρεστε, δήλωσα ακριβώς τα εξής, που αφορούν τη συμμετοχή της Αναπτυξιακής Χανίων: “εάν τώρα δεν είναι εφικτό για το 2017, για λόγους ταχύτητας, θα μπορούσε να μπει κάλλιστα τη νέα περίοδο το 2018, ώστε να έχουμε πλήρη έλεγχο από δημόσιους φορείς”.

Σε κάθε περίπτωση λυπάμαι, που αναγκάζομαι να σας απαντήσω δημόσια, διότι θεωρώ ότι η δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ αυτοδιοικητικών με αυξημένη μάλιστα θέση ευθύνης, είναιπροφανές ότι δεν υπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο και οι δύο εξουσιοδοτηθηκάμε από τους πολίτες να υπηρετήσουμε.

Σε ότι με αφορά θα συνεχίσω με εσάς και με όλους τους συναδέλφους μου στην αυτοδιοίκηση να χτίζω γέφυρες συνεργασίας και συνεννόησης για την επίλυση των δύσκολων προβλημάτων, που τα κάνει ακόμη πιο δύσκολα η χαλεπή περίοδος, που διανύουμε, και το ίδιο σας προτρέπω να κάνετε και εσείς.

Με σεβασμό,

Ο Δήμαρχος Χανίων

Αναστάσιος Βάμβουκας

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα Χανιά ο Κώστας Λαπαβίτσας στις 23 Μαΐου

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Κώστας Λαπαβίτσας θα βρεί...

Οι κορυφαίοι του στίβου την Κυριακή στα «Βενιζέλεια»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και φέτος οι διεθνείς...