15.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Επιμένει για συνεκμετάλλευση ο Ακάρ: «Να μοιραστούμε δίκαια τον πλούτο του Αιγαίου»

Ημερομηνία:

Το σενάριο της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο προωθεί ολοένα και πιο συχνά η πλευρά της Άγκυρας, με συνεχείς δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων.

Αυτήν την φορά, την σκυτάλη πήρε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος παράλληλα δεν παράλειψε να ασκήσει κριτική στην στάση της ελληνικής πλευράς.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του την Μεγάλη Δευτέρα έκανε λόγο για «προκλητική ρητορική» και «παράνομες ενέργειες» Ελλήνων πολιτικών.

«Η προκλητική ρητορική ορισμένων πολιτικών στην Ελλάδα και οι παράνομες ενέργειες τους συνεχίζονται», τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ αναφέρθηκε και στους στρατιωτικούς συσχετισμούς Ελλάδας-Τουρκίας, μιλώντας για «μάταιο κόπο» της Αθήνας, αλλά και για τουρκική αριθμητική υπεροχή.

«Η Ελλάδα από τη μια πλευρά κυνηγά συμμαχίες, ενώ από την άλλη, προσπαθεί τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Όπως έχουμε πει, όμως, αυτός είναι μάταιος κόπος. Αν δούμε την αριθμητική και τους συσχετισμούς αυτά δεν έχουν καμία αξία απέναντι στην Τουρκία», σημείωσε χαρακτηριστικά Χουλουσί Ακάρ, ενώ αναφέρθηκε και στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Εξάλλου, θέλουμε να γίνει γνωστό ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ κανένα τετελεσμένο γεγονός ενάντια στα δικαιώματα, τα συμφέροντα μας στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο και το υπογραμμίζουμε με έντονο τρόπο! Εμείς επιθυμούμε το Αιγαίο ως θάλασσα ειρήνης και να μοιραστούμε κοινά και δίκαια τον πλούτο», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ