19.8 C
Chania
Monday, September 30, 2024

Επιμένει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη δημοσιοποίηση των πρακτικών του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών της 6ης Ιουλίου 2015

Ημερομηνία:

Επιμένει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο αίτημά της για δημοσιοποίηση των πρακτικών του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών της 6ης Ιουλίου 2015.

Σε δηλώσεις της στις τηλεοπτικές κάμερες μετά και την αρνητική απάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε πως σε επικοινωνία της με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου την ενημέρωσε ότι θα επανέλθει στο αίτημά της. «Τα επιχειρήματα καταρρίπτονται από την ισχύουσα νομοθεσία κυρίως όμως από την αρχή της διαφάνειας που αποτελεί την αρχή της πρόσβασης των πολιτών στις πληροφορίες που τους αφορούν. Δεν είναι δυνατόν το 2024 να λέμε ότι με βάση όσα ίσχυαν το 1986, αναλογικά θεωρούνται απόρρητα έγγραφα.

Δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζεται σε βάρος της δημοκρατικής εντιμότητας η αρχή της συσκότισης και της συγκάλυψης. Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι αυτά τα πρακτικά δικαιούται να τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός και η νέα γενιά και δεν δικαιούνται κάποιοι στο παρασκήνιο να κάνουν κινήσεις», είπε στις δηλώσεις της.

Σε ερώτηση ποιοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν συναινέσει στο αίτημά της, η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε «όλοι». Όπως ανέφερε, «σε αυτή την άτυπη συνεδρίαση πριν από 2 μήνες, όλοι οι παριστάμενοι πολιτικοί αρχηγοί διατύπωσαν την συναίνεση τους. Εκείνα τα επιχειρήματα που τότε επιστρατεύτηκαν, ότι θα χρειαζόταν η συναίνεση δεν επιστρατεύονται πλέον».

Παράλληλα, όπως είπε, στην επικοινωνία της με την κ. Σακελλαροπούλου ζήτησε και ενημέρωση σε σχέση με δεύτερο αίτημά της για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτών Αρχηγών για την υπόθεση των υποκλοπών και για πυρκαγιές.

«Στο πλαίσιο της επικοινωνίας μου με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας έθεσα το ερώτημα τι πρόκειται να γίνει σε σχέση με το άλλο αίτημα μου για την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτών αρχηγών για υποκλοπές και πυρκαγιές. Μου γνωστοποίησε ότι ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για το αίτημα αυτό και ότι από πλευράς του Πρωθυπουργού δεν υπήρξε κάποια αντίδραση. Να τοποθετηθεί ο Πρωθυπουργός για το αίτημα αυτό. Εδώ και 2 μήνες η Πλεύση Ελευθερίας αλλά και η αντιπολίτευση ζητούν διαφάνεια για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Θυμίζω ότι η κυβέρνηση προανήγγειλε ότι θα συζητιόταν το ζήτημα των πυρκαγιών στις αρχές Σεπτέμβρη. Έχουμε φτάσει τέλος του μήνα, έχουμε δύο νεκρούς και το ζήτημα αυτό εκκρεμεί», είπε.

Νωρίτερα, στην Ολομέλεια με αφορμή τη μη συζήτησή της προς τον Κωστή Χατζηδάκη για την υπόθεση των υποκλοπών, λόγω αναρμοδιότητας, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υποστήριξε ότι «η σημερινή ενέργεια δήλωσης αναρμοδιότητας με πείθει προσωπικά ότι δεν πρόκειται για ένα αυτεξούσιο πολιτικό πρόσωπο…Αυτά τα ζητήματα δεν μπορεί να μην εξετάζονται από την Βουλή, από τις θεσμικές εκπροσωπήσεις και από την δικαιοσύνη. Θα παλέψω μέχρι να χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο».

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Δωρεάν εργαστήρια και masterclasses

Για μια ακόμη χρονιά στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων υπάρχει...

Σοβαρό τροχαίο στα Χανιά: Τραυματίστηκε μοτοσικλετιστής

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στην...

Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: «Στις επόμενες εκλογές δε θα είναι πράσινη μόνο η Κρήτη αλλά η μισή Ελλάδα»

Στο Ηράκλειο μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Λίγες...