17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Επιμένει ο Μάρδας για τους πρόσφυγες επενδυτές: “Βρήκαμε την εισήγηση στο Google”

Ημερομηνία:

Διευκρινίσεις μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, για την καταγραφή του οικονομικού προφίλ των προσφύγων, ώστε να αναζητηθεί μεταξύ αυτών το πλούσιο υποσύνολο που θα επενδύσει στην Ελλάδα, έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στο Mega, ο υφυπουργός Εξωτερικών εξήγησε, ότι οι περισσότεροι από 50.000 πρόσφυγεςπου βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, έχουν μπει σε μία διαδικασία και ένα πρόγραμμα, που θα κρίνει το μέλλον τους.

“Από αυτό το σύνολο, η εισήγηση είναι, να δούμε, αν υπάρχει ένα πλούσιο υποσύνολο, που θα μπορούσε να φέρει τα χρήματά του στην Ελλάδα και να ενσωματωθεί στον βαθμό που θέλει βέβαια και να κάνει μία οποιαδήποτε επένδυση. Ούτε θέτει καμία διαδικασία διάκρισης ανάμεσα στους πρόσφυγες, με την έννοια, όσοι έχετε φέρτε τα, όσοι δεν έχετε φύγετε, ούτε εισάγει παράξενες σκέψεις, που κυκλοφορούν στο μυαλό ορισμένων”, δήλωσε.

Όπως είπε ο κ. Μάρδας πρόκειται για μία εμπειρία, που προκύπτει και από την παρατήρηση όσων συμβαίνουν στο εξωτερικό, με την σχετική εισήγηση να δημοσιεύεται στο Google, όπου και ο ίδιος – όπως αποκάλυψε – την βρήκε.

“Η δημοσιότητα δόθηκε από τα ΜΜΕ και από ένα σύνολο κόσμου, που κάνει κριτική. Δεν είναι θέμα αιχμής πολιτικής, ώστε να προκαλέσει συζήτηση που μπορεί, να επηρεάσει μία πολιτική. Είναι μία εισήγηση που αναφέρεται σε ένα υποσύνολο κόσμου”, δήλωσε, απαντώντας σε όσους άσκησαν κριτική στην πρότασή του. “Δεχθήκαμε κριτική από διάφορο κόσμο και πολιτικούς χώρους. Το ότι η ΛΑΕ ασκεί κριτική για κυνισμό, ίσως είναι και θετικό στοιχείο”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε, ότι ο πρωθυπουργός δεν ήταν ενήμερος σχετικά, αφού η εισήγηση αναμένεται να κατατεθεί σήμερα.

“Η εισήγηση θα γίνει και από εκεί και πέρα, υπάρχει μία κυβέρνηση που θα αποφασίσει, ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Ο νόμος αναφέρεται στις κατοικίες, εμείς επεκτείνουμε τον νόμο”, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως αυτό το “πλούσιο υποσύνολο” δεν έχει ήδη πάει σε άλλες χώρες, καθώς χρειάζεται βίζα, η οποία δεν έχει δοθεί ούτε στους πιο πλούσιους.

Απανωτά πυρά από την αντιπολίτευση

Όπως ήταν αναμενόμενο οι δηλώσεις του κ. Μάρδα προκάλεσαν την αντίδραση πολλών στελεχών και κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Από τη ΝΔ σχολίασαν ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας «δεν ξέρω αν κάποιος πρέπει να γελάσει ή να κλάψει με τη συγκεκριμένη δήλωση», ο Νίκος Δένδιας ο οποίος σημείωσε ότι «η δήλωση Μάρδα ότι η κυβέρνηση αναζητά στους πρόσφυγες… επενδυτές αποδεικνύει ότι έχει χάσει την έννοια του μέτρου και της λογικής», αλλά και  η Φωτεινή Πιπιλή, η οποία ζήτησε την αποπομπή του.

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει «Ο υπουργός της “δεύτερης φορά αριστερά” κυβέρνησης συνδέει την οφειλόμενη, ηθικά και νομικά, προστασία των προσφύγων με τον τραπεζικό τους λογαριασμό. Είναι προφανές ότι η “αξιοπρέπεια” και το “ηθικό πλεονέκτημα” του ΣΥΡΙΖΑ αφού λιάστηκαν,εξαφανίστηκαν».

Αντίδραση υπήρξε και από το Ποτάμι. Η Σεβαστουπόλεως, με ανακοίνωση, σχολιάζει «Η κυβέρνηση διώχνει τους επενδυτές, αλλά χρίζει επενδυτές τους πρόσφυγες! Αρκεί “να έχουν 250.000 ευρώ και θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση” όπως δηλώνει ο υφυπoυργός κ. Μάρδας. Μπράβο. Μαζί με το μεταναστευτικό η κυβέρνηση λύνει και το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Οι Έλληνες -με αυτά που ακούν- θα μεταναστεύσουν και οι πρόσφυγες θα γίνουν οι μεγάλες επενδυτές».

Επίθεση ΛΑΕ προς όλους

Επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, εξαπέλυσε και η Λαϊκή Ενότητα, κάνοντας λόγο για «απάνθρωπο, αποκρουστικό και κυνικό πολιτικό πρόσωπο της κυβέρνησης Τσίπρα, που ξεπερνάει κάθε όριο νεοφιλελεύθερης αγριότητας και αναλγησίας».

"google ad"

Το Γραφείο Τύπου του κόμματος κατηγορεί την κυβέρνηση και τον υφυπουργό Εξωτερικών για δηλώσεις του «προσβάλλουν βάναυσα την ανθρωπιά του ελληνικού λαού, την ιστορία και τον πολιτισμό μας».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας αναφέρει:

«Οι δηλώσεις Μάρδα, στον Skai και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, για την ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής σε πρόσφυγες που επενδύουν στη χώρα από 250.000 ευρώ, αναδεικνύουν ένα απολύτως απάνθρωπο, αποκρουστικό και κυνικό πολιτικό πρόσωπο της κυβέρνησης Τσίπρα, που ξεπερνάει κάθε όριο νεοφιλελεύθερης αγριότητας και αναλγησίας, αντιμετωπίζοντας τους πρόσφυγες ανάλογα με του ”πουγγί’ τους.

Ο Δημ. Μάρδας και η κυβέρνηση Τσίπρα προσβάλλουν βάναυσα την ανθρωπιά του ελληνικού λαού, την ιστορία και τον πολιτισμό μας και εκθέτουν τη χώρα στη χλεύη όλων όσων διεθνώς επιδεικνύουν στον προσφυγικό κόσμο την αγωνιστική αλληλεγγύη τους.

Υ.Γ: Εντύπωση προκαλούν οι αντιδράσεις άλλων μνημονιακών κομμάτων, τα οποία δεν θεωρούν ότι από τις δηλώσεις Μάρδα προσβάλλεται η ανθρωπιά του ελληνικού λαού αλλά η έννοια του επενδυτή!!!»

news247.grefsyn.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...