14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Επισκέπτης του Σαββάτου #02: Οι φαντασιώσεις της αντιπολίτευσης για μέτωπο ευρωπαϊκών δυνάμεων

Ημερομηνία:

Στην τακτική εβδομαδιαία εκπομπή του «Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ», που μεταδίδεται από τον Κρήτη FM 101,5 κάθε Σάββατο στις 10-11 ο Αντώνης Μπαλωμενάκης σκιαγράφησε το περασμένο Σάββατο (02/05/2015) μια σημαντική εξέλιξη στην τακτική της Αντιπολίτευσης (καθεστωτικά κόμματα και μεγάλα ΜΜΕ), απέναντι στην Κυβέρνηση που σημειώθηκε τις αμέσως προηγούμενες ημέρες. Από το σύνθημα «αριστερή παρένθεση» που σε πρώτο χρόνο προοριζόταν να χρησιμεύσει μάλλον ως παραμυθία των πιστών της, η Αντιπολίτευση πέρασε μόλις την περασμένη βδομάδα στο σύνθημα «μέτωπο Ευρωπαϊκών Δυνάμεων».

Αντώνης Μπαλωμενάκης
Αντώνης Μπαλωμενάκης

Το σύνθημα εκφώνησε ο κ. Σαμαράς, φυσικά ανερυθρίαστα, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Στρασβούργο, μαζί με την απόλυτη υποκρισία «ότι το λέει για να ….βοηθήσει την Κυβέρνηση».

Είπε: «Η Ελλάδα μπορεί ακόμα να τα καταφέρει αρκεί να μην επιτραπεί σε βραχυχρόνιες πολιτικές αναταράξεις να βλάψουν μακροχρόνιες τάσεις, δυνατότητες και προοπτικές».

Με τον όρο «βραχυχρόνιες πολιτικές αναταράξεις» εννοεί φυσικά την Κυβέρνηση… Όπερ μεθερμηνευόμενο: Εγώ τα πήγαινα πολύ καλά, ήλθανε τώρα αυτοί οι περίεργοι και κινδυνεύομε όλοι μαζί. Κάντε κάτι να μην διαταραχθεί το οικοσύστημά μας!

Η ναρκοθέτηση του πεδίου μέσα στο οποίο κλήθηκε η νέα Κυβέρνηση να κινηθεί αμέσως μετά τις εκλογές υπήρξε η πρώτη σοβαρή πράξη πολιτικής υπονόμευσης . Μετά τις εκλογές ακολουθήθηκε τακτική φθοράς και υπονόμευσης, που κινείται από την παρασιώπηση ή και διαστρέβλωση της ουσίας των νομοθετικών πρωτοβουλιών στον υπερτονισμό των σημείων εκείνων στα οποία η Κυβέρνηση αναγκαστικά λόγω της αφόρητης πίεσης και των εκβιασμών οικονομικού χαρακτήρα που δέχεται από τους ξένους κάνει πίσω ή τα μεταθέτει χρονικά και στην αξιοποίηση στο έπακρο υπαρκτών διαφορετικών εκτιμήσεων ή και ταχυτήτων έχομε τις πρώτες νύξεις για σενάρια «τύπου Παπαδήμου».

Σήμερα η αντιπολίτευση συνεχίζει την «ένδοξη» παράδοση, που κρατά από τα χρόνια της Επανάστασης του ’21 που θέλει μέρος των πολιτικών δυνάμεων να εναποθέτει πάντοτε τις ελπίδες του στον «ξένο παράγοντα». Στη συνέχεια αφού αναλύεται γιατί η επιλογή αυτής της χρονικής στιγμής για την προβολή τέτοιων σεναρίων συνδέεται άμεσα με την προοπτική να βρεθεί κάποια λύση στο χρηματοδοτικό πρόβλημα, διατυπώνεται η εκτίμηση ότι ακριβώς επειδή είναι νωπές ακόμα οι ημέρες των μνημονιακών Κυβερνήσεων , ο βίος και η Πολιτεία των εκπροσώπων της, το όλο στυλ διακυβέρνησης και , φυσικά, τα αποτελέσματα, που είναι όχι απλώς μνήμη αλλά δυστυχώς και οδυνηρή παρουσία ακόμα, και αυτή η προσπάθεια είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη.

Πρόσθετοι λόγοι της βέβαιης αποτυχίας των σχεδίων ενός «γάμου από συμφέρον», κατά τον Αντώνη Μπαλωμενάκη, είναι το ότι στο εναπομένον ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι ενισχύεται μια τάση για απεμπλοκή από το μνημονιακό παρελθόν του , ότι η ηγεσία της ΝΔ, δεν φαίνεται διατεθειμένη να παραδώσει την υπάρχουσα σήμερα πρωτοκαθεδρία της σε συμμαχικό σχήμα αλλ’ ότι κα το Ποτάμι δείχνει να κρατά μια απόσταση από διεργασίες που θα του αφαιρούσαν το λούστρο του «νέου», με απώτερο σκοπό να διατηρηθεί σαν μια εν δυνάμει εφεδρεία προς την ίδια κατεύθυνση αυτήν της παλινόρθωσης. Σημαντικό είναι και το ότι οι βαρώνοι των ΜΜΕ δεν φαίνονται προς τα παρόν διατεθειμένοι να πριμοδοτήσουν ανοιχτά ένα σχήμα «μεγάλης αντιπολίτευσης», γνωρίζοντας ασφαλώς ότι η πολιτική απονομιμοποίηση του παραδοσιακού δικομματικού παλαιοκομματισμού δεν αντιμετωπίζεται με ανακύκλωση φθαρμένων υλικών.

Ο κυριότερος όμως παράγοντας για τον οποίο δεν φαίνεται προς το παρόν να μπορεί να ευδοκιμήσει ο σχεδιασμός για μεγάλα παλινορθωτικά σχήματα δεν είναι άλλος από τον ελληνικό λαό. Δεν είναι τυχαίο ούτε χωρίς πολιτική σημασία , αντιθέτως έχει τεράστια σημασία το ότι για πρώτη φορά μια Κυβέρνηση αυξάνει τόσο πολύ τα ποσοστά αποδοχής της μετά τις εκλογές. Όσοι δίνουν περιθώριο χρόνου στην Κυβέρνηση είναι συντριπτικά πολλοί. Τόσοι πολλοί που οποιαδήποτε άλλη κίνηση θα είναι καταδικασμένη σε ανυποληψία και αποτυχία.

Εδώ ολόκληρη η εκπομπή

Επισκέπτης του Σαββάτου | #02 | 02-05-2015 | Οι φαντασιώσεις για “μέτωπο ευρωπαϊκών δυνάμεων” by Kritifm1015 on Mixcloud

Κάντε follow τον ΚΡΗΤΗ FM 101.5 στο Mixcloud | facebook | twitter | youtube | instagram

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...