Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Επισκέψεις του βουλευτή Ηρακλείου των ΑΝ.ΕΛ. Κ. Δαμαβολίτη στο Νοσοκομείο και το Αεροδρόμιο Χανίων

Το νοσοκομείο Χανίων επισκέφθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Δαμαβολίτης, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΥ.Ν.Δ.Ε), κ. Σχοιναράκη.

Ο κ. Σχοιναράκης επέστησε την προσοχή του βουλευτή στο προωθούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που αφορά στη δημιουργία νοσηλευτικού κλάδου, μεταφέροντας την αγωνία των νοσηλευτών Δ.Ε. να εισαχθούν σε αυτόν, σεβόμενοι πάντα τις διακριτές εκπαιδευτικές διαφορές από τους νοσηλευτές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επισημαίνει ότι, οι νοσηλευτές Δ.Ε. καλύπτουν ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των προσφερόμενων υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία και κρίνεται συνεπώς επιτακτική η ανάγκη ένταξής τους στον υπό διαμόρφωση νοσηλευτικό κλάδο. Γεγονός, που θα διασφάλιζε τις μισθολογικές τους απολαβές, συμβάλλοντας παράλληλα στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων. Τέλος, συνάδει με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες, που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της νοσηλευτικής επιστήμης για την προαγωγή της δημόσιας υγείας, αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥ.Ν.Δ.Ε.

Εξίσου αναγκαία κρίνεται η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την μετεκπαίδευση των νοσηλευτών, όπως επιτάσσουν και οι κοινοτικές οδηγίες 2005/36/ΕΕ και 2013/55/ΕΕ.

Ο κ. Δαμαβολίτης  δεσμεύτηκε από την πλευρά του, να προωθήσει τα καθ’ όλα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου εντός και εκτός βουλής και να ασκήσει πιέσεις κατά την φάση επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συνάντηση με τον αερολιμενάρχη Χανίων

Ο κ. Δαμαβολίτης επισκέφθηκε επίσης το αεροδρόμιο Χανίων επισκέφθηκε, όπου συναντήθηκε με τον αερολιμενάρχη κ. Καστρινάκη. Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε συνοδεία μελών της Συντονιστικής Επιτροπής του κινήματος στο νομό, είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και αφορούσε  τις εξελίξεις στο επίμαχο θέμα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου.

Ο κ. Καστρινάκης επεσήμανε ότι, παρά τις διάφορες φήμες που κυκλοφορούν γύρω από το όνομα της ανάδοχης εταιρίας, δεν έχει λάβει καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, ενώ ανέφερε ότι οι εργασίες επέκτασης του αεροδρομίου συνεχίζονται κανονικά.

Ο κ. Δαμαβολίτης, αφού ενημέρωσε τον αερολιμενάρχη για την εκτενή αναφορά του προέδρου του κινήματος, Πάνου Καμμένου στο αεροδρόμιο Χανίων, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στην ολομέλεια της βουλής, εξέφρασε για άλλη μια φορά την απογοήτευσή του, για το ξεπούλημα ενός υγιούς και επικερδούς οργανισμού,  επισημαίνοντας δε, ότι θα συνεχίσει να εκθέτει τον παραλογισμό του όλου εγχειρήματος εντός και εκτός βουλής.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αμετανόητη η Βίκυ Φλέσσα για τη δήλωση για τα Τέμπη, παρά τη θύελλα αντιδράσεων: Με αγάπη τα είπα

Επιμένει στην άποψη που διατύπωσε για το δυστύχημα των Τεμπών η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Βίκυ…

6 hours ago

Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας στη Γάζα: Νέος ομαδικός τάφος βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – 520 σοροί συνολικά σε 7 σημεία

Παλαιστινιακές ιατρικές ομάδες δήλωσαν ότι ανακάλυψαν έναν τρίτο ομαδικό τάφο μέσα στο ιατρικό συγκρότημα του Νοσοκομείου…

6 hours ago

Τριγμοί στην ισπανική κυβέρνηση λόγω… Ισραήλ – Δοκιμάζεται ο συνασπισμός κομμάτων

Η ισπανική κυβέρνηση κράτησε αποστάσεις από τις επιστολές που έγραψε ένας υπουργός αριστερού κόμματος που…

6 hours ago

Ιδρύθηκε η ΔΕΥΑ Αποκορώνου: “Η διαχείριση του νερού αποτελεί σήμερα το πρωταρχικό θέμα”

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Αποκορώνου γνωστοποίηση την ίδρυση ΔΕΥΑ Αποκορώνου: Με την δημοσίευσης της…

6 hours ago

Στα Χανιά η Ηρώ Διώτη – Συνάντηση με τοπικά στελέχη και εκπροσώπους σωματείων και φορεών | Φωτός

Τα Χανιά επισκέφθηκε η υποψήφια βουλεύτρια της ενωτικής πρωτοβουλίας Μέρα 25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά…

8 hours ago

4 ημέρες θα γλεντά στο Σκινέ ο Κασσελάκης τον γάμο του με τον Τάιλερ | Το προσκλητήριο του γάμου

Στη δημοσιότητα δόθηκε το προσκλητήριο για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ Μακμπέθ το καλοκαίρι…

8 hours ago

This website uses cookies.