12.8 C
Chania
Wednesday, December 31, 2025

Επιστήμονες ετοιμάζουν βρώσιμο εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Ημερομηνία:

Το πρώτο φαγώσιμο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό ετοιμάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, επιστήμονες από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Ruptly, επιστήμονες από το Ρωσικό Ινστιτούτο Πειραματικής Ιατρικής (Russian Institute of Experimental Medicine) φέρονται να πραγματοποιούν προκλινικές δοκιμές του πρώτου παγκοσμίως εδώδιμου εμβολίου για τον κορονοϊό, το οποίο θα θυμίζει μάλιστα ζυμούμενο γαλακτοκομικό προϊόν, όπως είναι δηλαδή το γάλα κεφίρ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ίδιο μέσο, ο επικεφαλής του ινστιτούτου, Αλεξάντερ Ντμίτριεφ, θα πρόκειται για ένα προϊόν που θα περιέχει προβιοτικά και μέρος του DNA του κορονοϊού που θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη αντισωμάτων.

«Από τη μία, τα προβιοτικά επηρεάζουν θετικά τον ανθρώπινο οργανισμό. Από την άλλη, οι άνθρωποι θα αναπτύσσουν αντισώματα κατά της COVID-19» ανέφερε ο ίδιος.

Παράλληλα, το προϊόν αυτό δεν θα χρειάζεται να τοποθετείται στην κατάψυξη, καθώς διατηρείται σε θερμοκρασία 4-8 βαθμών Κελσίου.

pentapostagma.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καθυστερήσεις από Αλέξη για το κόμμα λόγω Καρυστιανού και το άγχος των συνεργατών του

Επανέρχομαι στο θέμα που έχει ενσκήψει τελευταία στο μέτωπο «Αλέξης...

Κτηνοτρόφοι: Ακόμα περιμένουν για τις πληρωμές – Πιθανή μία συνολική εξόφληση

Εν αναμονή τελούν οι κτηνοτρόφοι στην Κρήτη, όπου μέχρι...

Έμμα Καρυωτάκη: Αναβιώνει στα δικαστήρια η φονική παράσυρση της φοιτήτριας

Στις 7 Ιανουαρίου θα εκδικαστεί η υπόθεση της συνοδηγού...