17.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Επιστολή: Άδικη η επίθεση στους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους Δήμου Ρεθύμνου Σταύρο Βουρβαχάκη και Γιώργο Σταράκη

Ημερομηνία:

Με τον κ. Γ. Σταράκη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Ήξερε το τι τράβηξα για το αυτονόητο. Να εκταμιευτεί ποσό το οποίο είχα κερδίσει δικαστικώς από το Δήμο. Γνώριζε επίσης ότι ο κ. Αντιδήμαρχος Στ. Σπανουδάκης μου μπλόκαρε το ΑΦΜ για ποσόν 360 ευρώ που αφορούσε κλήσεις. Την ίδια στιγμή μου ζητούσε φορολογική ενημερότητα για να μου καταβάλουν από το Δήμο το ποσόν της δικαστικής απόφασης. Ο κ. Σταράκης μου έδειξε το νόμιμο δρόμο για να διαγράψω τις παράνομες κλήσεις και να ξεμπλοκάρω το ΑΦΜ μου.

Αρχικά ζήτησα από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου όλες τις παραβάσεις του ΚΟΚ που είχα και ακολούθως στις 29-05-2018 υπέβαλα αίτημα διαγραφής του προστίμων κάποιων κλήσεων γιατί σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν προσδιοριζόταν ο ακριβής τόπος παράβασης ή τα ακριβή στοιχεία του οχήματος μου κλπ.

Η οικονομική υπηρεσία του Δήμου έστειλε το αίτημα μου στο Τμήμα τροχαίας Ρεθύμνης στις 26-07-2018, στο οποίο και προσκόμισα τη σχετική νομοθεσία που μου υπέδειξαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βουρβαχάκης Στ. και Σταράκης Γ.

Στις 03-08-2018 το Τμήμα τροχαίας Ρεθύμνης με σχετικό έγγραφο του προς το Δήμο, ανακάλεσε τις εν λόγω πράξεις (κλήσεις) λόγω λανθασμένης αναγραφής των εκ του νόμου προβλεπομένων στοιχείων.

Μετά από αυτό ο Δήμος ξεμπλόκαρε το ΑΦΜ μου και μου κατέβαλε το χρηματικό ποσό  που μου χρωστούσε.

Θεωρώ λοιπόν άδικη την επίθεση που δέχονται οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βουρβαχάκης Στ. και Σταράκης Γ., οι οποίοι κάνουν το καθήκον τους προς τους δημότες, ενημερώνοντας τους υπεύθυνα για τα δικαιώματα τους στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που οι περισσότεροι περνάμε.

Ρέθυμνο 24-10-2018

Βροντάκης Γ. Νικόλαος

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ