21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Επιστολή: Γιατί ο Ερντογάν έχει δίκιο σε σχέση με τις δηλώσεις Μπάιντεν κατά του Πούτιν

Ημερομηνία:

Κύριε Διευθυντα,

Πριν από λίγες μέρες ο Πρόεδρος των Η.Π.Α ,ο  Μπάιντεν  ,αποκάλεσε τον Πούτιν ,KILLER, δηλαδή δολοφόνο.Σε απλά ελληνικά τον αποκάλεσε HITLER. Από όλους τους ηγέτες του πλανήτη μόνο ο πανέξυπνος Ερντογάν και 13ος ηγέτης του κόσμου,ο επονομαζόμενος και  ”ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ”,αντέδρασε σωστά και σοφά.Δήλωσε,λοιπόν,ο πατριώτης πολιτικός για τους Τούρκους, ότι : ”TA  ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ”.

Ο Ερντογάν έχει απόλυτο δίκιο, διότι αποκαλώντας τον ομόλογό σου ,ηγέτη μιας άλλης χώρας,  ΧΙΤΛΕΡ, στις διεθνείς σχέσεις αυτό έχει συγκεκριμένες συνέπειες.

Πρώτον, δε συζητάς και δεν διαπραγματεύεσαι ποτέ με έναν Χίτλερ…Το πολύ-πολύ μια σύντομη διαπραγμάτευση και μετά ΠΟΛΕΜΟΣ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ορολογία του Τραμπ για τον βορειοκορεάτη ηγέτη ,που τον αποκάλεσε Rocket-Man, ποτέ όμως ΧΙΤΛΕΡ. Ιστορικά ,ούτε ο Ρήγκαν μίλησε άσχημα για τον Γκορμπατσόφ, ασχέτως, αν αποκάλεσε την Ε.Σ.Σ.Δ ως την ”αυτοκρατορία του κακού”..Μίλησε δηλαδή άσχημα για το ΚΡΑΤΟΣ και όχι για τον ηγέτη του! Ποτέ, ούτε ο ΚΕΝΝΕΝΤΥ, ο ΝΙΞΟΝ, ή  ο ΡΗΓΚΑΝ, δεν αποκάλεσαν δημόσια τους ομολόγους τους ,ως  ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ.

Πάντα αφήνεις μια χαραμάδα ελπίδας για να διαπραγματευτείς ,αντί να κλείνεις οριστικά την πόρτα στον άλλο για πάντα.

ΗΤΑΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΜΠΆΙΝΤΕΝ?

Μάλλον όχι! Πέραν του γεγονότος ότι η εκπρόσωπος του Μπάιντεν δεν επανόρθωσε ,ουσιαστικά αυτός είναι ο τρόπος που κάνει εξωτερική πολιτική ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Προσβάλλει τους ηγέτες άλλων κρατών, ώστε να πετύχει  την ΠΤΩΣΗ των κυβερνώντων..π.χ. η περίπτωση  της δολοφονίας  Κασόγκι. Εκεί ο Μπάιντεν κατηγόρησε ανοιχτά τον κληρονόμο του θρόνου της ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ, τον Mohammad bin Salman ,ως τον κύριο υπεύθυνο της δολοφονίας Κασόγκι. Αυτό αποδεικνύει ότι ,αν ο Μπάιντεν στοχοποίησε έναν ηγέτη, θέλει και την αλλαγή της ηγετικής ομάδας του στοχευμένου κράτους.

Για αυτόν το λόγο η επίθεση στον Πούτιν έχει σκοπό να φέρει το χάος στην Ρωσία, μια επανάσταση, τύπου ”ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ”.

Ο Πούτιν αυτή τη στιγμή έχει δυο δηλωμένους εχθρούς. Τις Η.Π.Α και την ΓΕΡΜΑΝΙΑ που επιθυμούν την πτώση του. Εκτιμώ ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα κατά του Πούτιν. Από απόπειρα δολοφονίας, κινητοποίηση του μουσουλμανικού στοιχείου της Ρωσίας, μέχρι ,βέβαια, και το οικονομικό εμπάργκο της Ευρώπης με το κόλπο του υγειονομικού διαβατηρίου και ότι το ρωσικό εμβόλιο είναι κακό, ώστε οι ρώσοι ολιγάρχες να μην κάνουν μπίζνες με την Ε.Ε, της  οποίας  οι πολίτες θα πληρώσουν  ακριβά την εχθρότητά της προς  τον  Πούτιν. Στο ίδιο μήκος κύματος με τους ΜΠΆΙΝΤΕΝ-ΜΕΡΚΕΛ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-Ε.Ε ,είναι και ο Πατριάρχης της Κωνστ/λεως, Βαρθολομαίος ,τον οποίο καλά θα κάνει ο ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, να τον αντικαταστήσει  ΑΜΕΣΩΣ και στην θέση του να  καθίσει στον πατριαρχικό θρόνο έναν σοβαρό και φιλειρηνιστή άνθρωπο.(Να γίνει  η αλλαγή, όπως στο Βατικανό).Και  αυτό διότι ο  Πρόεδρος της Τουρκίας με αυτή του την φράση, που διαβάσαμε παραπάνω, είναι σαν να δηλώνει  επίσης ότι δεν θέλει ,για κανένα  λόγο, παγκόσμιο πόλεμο, όπως  βέβαια ,κανένας λογικός άνθρωπος. Σημειώνω εδώ ότι ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ  ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝΒΛΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ, διότι πήγε κόντρα στη Ρωσία στην υπόθεση της Ουκρανίας.).Ως γνωστόν,  όσοι ασχολούνται με την τουρκική πολιτική, η τουρκική διπλωματία σαν αντίγραφο της αγγλικής είναι μια από τις πρώτες στον κόσμο.. Παρόλα αυτά το βυζαντινό παπαδαριό που παρέδωσε το Βυζάντιο στον Μωάμεθ και την ώρα της πτώσης του Βυζαντίου συζητούσαν τι σεξουαλικό φύλο έχουν οι άγγελοι ,αυτή τη στιγμή, όπως τότε, το  Ορθόδοξο Πατριαρχείο  μπορεί να ανοίξει μια τρύπα στην ασφάλεια της Τουρκίας..

Εν πάση  περιπτώσει ,ο Μπάιντεν δουλεύει έτσι.  Υπάρχει  όμως  και μια αντίθεση. Τώρα θέλει να τα βρει με το Ιράν ,και σαν αντιπρόεδρος του Ομπάμα τα βρήκε με τον Φιντέλ Κάστρο..Αυτό δείχνει ότι δεν σέβεται  πάντα τους νομικούς ,πολιτικούς  και ,ας πούμε, ηθικούς  κανόνες της πολιτικής.

——ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ?–

Κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει το μέλλον. Αν υπήρχε ο Τραμπ στην προεδρία, θα λέγαμε ίσως όχι, διότι ο Τραμπ ήταν της πολιτικής win-win. (Όλοι κερδισμένοι).Αν όμως, λόγω του τελευταίου ατυχήματος του Μπάιντεν ,αναλάβει πρόεδρος  η Haris ,ή όπως ακούστηκε, κάποιος   RICHARD GRENELL, ρεπουμπλικάνος, σκληρό καρύδι, πρώην πρεσβευτής των H.Π.Α  στην Γερμανία ,γεννημένος το 1966 με πλούσιο διοικητικό βιογραφικό, ίσως μετά τον Κόβιντ να μην αποφύγουμε τον παγκόσμιο πόλεμο.

Για αυτό ο Ερντογάν έχει δίκιο , και για αυτό πρέπει να τον ακούσουν…

Χαράλ.Γεράσ.Γεωργιλάς.Ιατρός.

"google ad"

ΠΗΓΕΣ.:www.panorama.it.

Ξένος Τύπος,κλπ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...

Σύσκεψη στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη...