17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Επιστολή Γ. Μαργαρώνη: “EnterChania” – Μια χαμένη ευκαιρία για τις χανιώτικες επιχειρήσεις να αποκτήσουν e-shop

Ημερομηνία:

«H Διοίκηση Ροκάκη οφείλει να απολογηθεί στους Χανιώτες Επιχειρηματίες». Αυτό τονιζει ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πορεία» κ. Ιωάννης Μαργαρώνης με αφορμή τη μη ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «ΕnterChania» η οποία ειχε ετοιμαστεί από την προηγούμενη διοίκηση.

Στην επιστολή πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ενημερώσουμε τις/τους Επιχειρηματίες των Χανίων για τις εξαγγελίες του Επιμελητηρίου Χανίων περί του «ψηφιακού προγράμματος δωρεάν αναβάθμισης και πανελλαδικής προβολής των επιχειρήσεων στο Διαδίκτυο από το «Ηλεκτρονικό Ράφι» και την διαφήμιση της δήθεν καινοτόμου αυτής διαδικασίας.

Από το 2018 που παραδώσαμε την Διοίκηση του Επιμελητηρίου στον κ. Ροκάκη, ανάμεσα στα έργα που δώσαμε ήταν η ηλεκτρονική  πλατφόρμα EnterChania η οποία αναπτύχθηκε από την Διοίκηση μας με κύριο στόχο να αποτυπώσει όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένα την επιχειρηματική δραστηριότητα στο Νομό Χανίων και ταυτόχρονα να προσφέρει στις επιχειρήσεις διαδικτυακές υπηρεσίες προκειμένου να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και εν γένει τη θέση τους στην αγορά. Πρόκειται δηλαδή για ένα “εργαλείο” που αν χρησιμοποιούνταν αποτελεσματικά από τις επιχειρήσεις θα τις βοηθήσει αφενός να επικοινωνήσουν τα μηνύματα τους στο αγοραστικό-καταναλωτικό κοινό και να βελτιώσουν ή ακόμα και να δημιουργήσουν ισχυρές σχέσεις και αφετέρου να προβάλλουν τη δραστηριότητά τους σε ένα επιχειρηματικό χάρτη ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες για αμοιβαία επωφελής σχέσεις με άλλες επιχειρήσεις.

Η συμμετοχή στο σύστημα γίνεται μέσω προσωποποιημένων λογαριασμών χρήσης.

Οι υπηρεσίες που παρέχονταν από το EnterChania, ενδεικτικά, είναι οι παρακάτω:

Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις

  • καταχώρηση πληροφοριών και εμφάνιση στα αποτελέσματα αναζήτησης
  • δημιουργία ιστοσελίδας
  • καταχώρηση και προβολή επιχειρηματικών νέων, εκδηλώσεων, κ.α.

Υπηρεσίες προς καταναλωτές

  • προηγμένες δυνατότητες αναζήτησης προϊόντων και επιχειρήσεων
  • προηγμένες δυνατότητες αναζήτησης στα νέα των επιχειρήσεων
  • δυνατότητα έκφρασης αρεσκείας και συλλογής σελιδοδεικτών σε επιχειρήσεις με ενδιαφέρον
  • προσωποποιημένη ενημέρωση βάση προτιμήσεων με sms και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
  • καταχώρηση βιογραφικού για αναζήτηση εργασίας

Προσέξετε, το έργο αυτό δεν ήταν απλά στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης μας ή στις εξαγγελίες μας, είχε ήδη υλοποιηθεί από το 2017 και ήταν έτοιμο να παρέχει τις υπηρεσίες του.Είχε ήδη αναρτημένες 8.000 Χανιώτικες Επιχειρήσεις, με επικαιροποιημένα τα στοιχεία τους κατόπιν ενός έτους εργασίας αποφοίτων Πανεπιστημίων που έκαναν την πρακτική τους άσκηση στο Επιμελητήριο Χανίων.

Η Διοίκηση Ροκάκη, ουδόλως έθεσε σε εφαρμογή την ανωτέρω έτοιμη πλατφόρμα, η οποία μαζί με άλλες πραγματικά καινοτόμες και επωφελείς για τις χανιώτικές επιχειρήσεις δραστηριότητες, άνευ άλλου τινός πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων Ένα έργο που σε αντίθετη περίπτωση θα είχε λύσει το πρόβλημα όλων των χανιώτικων επιχειρήσεων που δεν διαθέτουν eshop και που μέσω του οποίου, τα Χανιά θα ήταν έτοιμα να ξεπεράσουν πολύ πιο εύκολα την κρίση της πανδημίας.

Και όχι μόνο αυτό: με τα έσοδα που θα είχαμε από την πλατφόρμα (διαφημίσεις κυρίως), θα είχαμε τη δυνατότητα να τα αξιοποιήσουμε σε δράσεις για τις χανιώτικες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα το enterChaniaήταν το όχημα στήριξης και βιωσιμότητας της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Χανίων (ΕΤΑΝ), η οποία είχε σκοπό μαζί με όλες τις πλατφόρμες που ετοιμάσαμε και ανακοινώσαμε τον Ιούνιο του 2017 να προχωρήσει σε καινοτόμες δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας. Αντ’ αυτού η Διοίκηση Ροκάκη προέβη σε κλείσιμο της ΕΤΑΝ λόγω έλλειψής εσόδων, μετατρέποντας τον Φορέα του Επιμελητηρίου σε έναν γραφειοκρατικό, εισπρακτικό μηχανισμό και  αποκόπτοντάς τον από την Τροχιά Ανάπτυξης που του είχαμε δώσει εμείς ως Διοίκηση.

Και έρχεται σήμερα μετά από σχεδόν ένα χρόνο πανδημίας, να μας διαφημίσει το δήθεν πρωτοποριακό έργο της δήθεν καινοτόμου ψηφιακής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου, αποκρύπτοντας ότι αυτή στην ουσία αποτελεί πλατφόρμα ιδιωτικής εταιρείας σε αντίθεση το «enterChania» που ήταν πλατφόρμα του ίδιου του Επιμελητηρίου Χανίων.

Εμείς είχαμε έτοιμο το “clickaway” και το “eshop” για όλες τις επιχειρήσεις 3 χρόνια πριν, αλλά την Διοίκηση Ροκάκη αυτό ουδόλως την ενδιέφερε. Και μάλιστα αδιαφόρησε για αυτήν ακόμα και όταν έβλεπε στις αρχές του 2020 ότι θα ήταν ο μόνος τρόπος βοήθειας των επιχειρήσεων στην πανδημία.

Και ειδικά για αυτό θα πρέπει να απολογηθεί στους Χανιώτες Επιχειρηματίες.

"google ad"

Αλλά αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν η πολιτική ηγεσία συμπεριφέρεται με απαξίωση,  απραξία,ημιμάθεια και απάθεια.

Υ.Γ. Όλες αυτές οι αποφάσεις: κλείσιμο ΕΤΑΝ, κλείσιμο ENTERCHANIA, συμμετοχή στην πλατφόρμα της  ιδιωτικής εταιρείας δεν πέρασανκαι συνεπώς δεν είχαν ποτέ την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου. Ήταν αποκλειστικά αποφάσεις της μειοψηφούσας Διοίκησης Ροκάκη και αυτοί αποτελούν μερικούς μόνο από τους σημαντικούς λόγους που καταψηφίζουμε 3 χρόνια τώρα τους Προϋπολογισμούς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...