18.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Επιστολή Δημάρχου Γαύδου προς το κανάλι ALPHA αναφορικά με «ανακρίβειες»

Ημερομηνία:

κ. Μάνεση

Αρχικά θα θέλαμε να σας συγχαρούμε και να σας ευχαριστήσουμε για την προσεγμένη εκπομπή σας σχετικά με το νησί μας, τη Γαύδο, που παρουσιάστηκε από το κανάλι του ALPHA την 30-4-2014. Με περίτεχνο τρόπο κάνατε γνωστές  τις ομορφιές του νησιού  και με αξιοπρόσεχτη προσοχή και ευαισθησία περιγράψατε τα προβλήματά του.  Από τότε πολύς κόσμος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να μας επισκεφθεί.
           Όμως θα θέλαμε να διορθώσουμε κάτι που λέχθηκε από κάτοικο του νησιού για το Σαρακήνικο, ελπίζουμε εκ παραδρομής και όχι κακόβουλα, και που είναι αναληθές.

Τις τελευταίες  δεκαετίες στην παραλία Σαρακήνικο έχει χτιστεί ένα αριθμός αυθαίρετων κτισμάτων (κυρίως ενοικιαζόμενων δωματίων, ταβερνών μα και λιγοστών κατοικιών). Πρόκειται για μικρά καταλύματα χωρίς υψηλές προδιαγραφές που χτίστηκαν από κατοίκους του νησιού με σκοπό να εξασφαλίσουν ένα μικρό εισόδημα, αφού οι οικονομικές προοπτικές είναι περιορισμένες, κάνοντας τη διαβίωσή και την παραμονή τους στο νησί δύσκολη. Έτσι, χωρίς απαραίτητες υποδομές (νερό, ρεύμα, κοινόχρηστους χώρους κλπ) έχει κατασκευαστεί ένας οικισμός με πολλά συσσωρευμένα προβλήματα.

Παρόλες τις αυθαιρεσίες η (εκάστοτε) δημοτική αρχή, με γνώμονα κοινωνικά κριτήρια και με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει, έχει κάνει προσπάθειες ώστε να παρέχει στους κατοίκους τουλάχιστον το νερό αφού στα πλαίσια της νομιμότητας δεν δίνονται άλλες δυνατότητες.

Έως τα μέσα της δεκαετίας του 70 η παραλία του Σαρακήνικου ήταν μια παρθένα αμμώδης ακτή. Το μόνο που θα συναντούσε κάποιος πιθανός επισκέπτης ήταν ένα πηγάδι με υφάλμυρο νερό. Στα τέλη της δεκαετίας του 80 και μετά τη διαμορφωμένη κατάσταση λόγω του αυθαίρετου οικισμού, κατασκευάστηκε γεώτρηση η οποία αφενός λόγω εγγύτητας με τη θάλασσα αφετέρου λόγω συνεχώς αυξανόμενων αναγκών παρείχε -ανάλογα με τη χρήση- υφάλμυρο νερό. Ο προαναφερόμενος κάτοικος σας παρουσίασε εκ παραδρομής την εγκατάσταση αυτή που έχει εγκαταλειφθεί και η οποία εμφαίνεται στην φωτο 1.             Ενώ αντί αυτής εγκαταστάθηκαν σύγχρονα μηχανήματα –υποβρύχιο ανοξείδωτο αντλητικό συγκρότημα, χλωριωτής κ.λπ-(φωτο 2,3) τα οποία στεγάζονται σε κλειστό κτίσμα ακριβώς δίπλα (σε επαφή) με τις εγκαταλειμμένες απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις που σας υποδείχτηκαν.           

Επίσης το ποσό που αναφέρθηκε από τον ίδιο κάτοικο δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό ποσό που δαπάνησε ο Δήμος για τον εκσυγχρονισμό της γεώτρησης δείχνοντας την ευαισθησία και τη φροντίδα προς τους δημότες όπως οφείλει. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.

Επειδή οι εικόνες αυτές δυσφημούν το νησί μας θα θέλαμε να ζητήσουμε την αποκατάσταση της αλήθειας και ενδεχομένως σε τυχόν επανάληψη της εκπομπής να παραληφθεί η συνέντευξη του συγκεκριμένου κατοίκου ως ψευδής και ανακριβής που δυσφημεί το νησί μας.

Ο Δήμαρχος Γαύδου
 Ευστρ. Λαμπάκης

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα Χανιά ο Κώστας Λαπαβίτσας στις 23 Μαΐου

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Κώστας Λαπαβίτσας θα βρεί...

Οι κορυφαίοι του στίβου την Κυριακή στα «Βενιζέλεια»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και φέτος οι διεθνείς...