14.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Επιστολή διαμαρτυρίας και από Γαλλία για την κατάσταση που επικρατεί στο Ελαφονήσι

Ημερομηνία:

Την πορεία καταστροφής της περιοχής του Ελαφονησίου  περιγράφει ο Antoine Regault από την Γαλλία. Ο Antoine Regault, κάθε καλοκαίρι τα τελευταία 16 χρόνια βρίσκεται στο Ελαφονήσι. Έζησε την περιοχή σε όλα τα στάδια της. Πρώτα, ως μία παρθένα περιοχή δίχως έντονη ανθρώπινη παρουσία, μετά ως μία περιοχή προστατευόμενη “natura 2000” με ελεγχόμενη ανθρώπινη παρουσία και διαπιστώνει ότι σήμερα τα πράγματα έχουν πάρει μία άσχημη ανεξέλεγκτη τροπή η οποία οδηγεί προς την καταστροφή την «απείρου κάλλους» περιοχή της Ελαφονήσου. Χαρακτηρίζει διεφθαρμένους τους υπαλλήλους που απασχολούνται, μιλά για την τεράστια κερδοφορία, τις προσπάθειες να βγει η περιοχή από το πρόγραμμα “NATURA 2000” ώστε να εμπορευματοποιηθεί περαιτέρω και ζητά την άμεση αλλαγή του καθεστώτος που αυτή τη στιγμή έχει επικρατήσει. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

κ. Διευθυντά,

Το όνομά μου είναι Antoine Regault, είμαι από την Γαλλία και έρχομαι στο Ελαφονήσι τα τελευταία 16 χρόνια όπου περνάω ένα μήνα κάθε φορά σε ένα πολύ όμορφο, φυσικό και διατηρημένο περιβάλλον.

Γράφω την επιστολή αυτή λόγω της μεγάλης απογοήτευσής μου με όλα που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία 3 χρόνια και είμαι πολύ στενοχωρημένος και ανήσυχος για το οικοσύστημα που τποτίθεται ότι προστατεύεται από την κοινοτική οδηγία 92/43 της ΕΟΚ.

Όταν πρωτοήρθα το μέρος ήταν απολύτως φυσικό και δεν υπήρχε καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Στη συνέχεια άνοιξε η πρώτη καντίνα στην περιοχή η οποία παρείχε στους επισκέπτες σνακ και αναψυκτικά. Για μερικά χρόνια οι υπεύθυνοι της παραλίας φρόντιζαν την παραλία στο Ελαφονήσι και μ’ αυτό τον τρόπο υπήρχε μία σωστή διαχείριση του περιβάλλοντος.

Μετά την ένταξη της περιοχής στο «NATURA 2000» κάθε χρονιά όλο και περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονταν να θαυμάσουν αυτή την απείρου κάλλους περιοχή.

Τα τελευταία 3 χρόνια, υπάρχουν 3 καντίνες που εύκολα μπορούμε να φανταστούμε τα κέρδη τους και άρα θα έπρεπε το μέρος να προστατεύεται, και να διατηρείται καθαρό ακόμα περισσότερο.

Ήταν πολύ μεγάλο το σοκ και η απογοήτευσή μου όταν συνειδητοποίησα την καταστροφή του μέρους και ότι αυτή μεγάλωνε κάθε χρόνο. Πολλοί κέδροι είχαν καταστραφεί, αυτοκίνητα έφταναν σχεδόν στην παραλία προκειμένου να είναι σε κάποια σκιά δέντρου και η ρύπανση είχε μεγαλώσει.

Το περίεργο είναι ότι οι κέδροι δεν παρεμποδίζουν τη δουλειά στις καντίνες και μπορούμε να υπεθέσουμε ότι επειδή η κερδοφορία είναι τεράστια προσπαθούν να καταστρέψουν το οικοσύστημα, με σκοπό να βγει από το πρόγραμμα «NATURA 2000» και να το μετατρέψουν σε περιοχή μαζικού τουρισμού.

Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί ως δημόσιοι υπάληλλοι είναι ντροπή για την Ελλάδα και ένα πολύ καλό παράδειγμα διαφθοράς.

Αυτοί που υποτίθεται ότι δουλεύουν για το «δημόσιο συμφέρον» κάνουν ακριβώς το αντίθετο για δικά τους και μόνο συμφέροντα.

Η κατάσταση αυτή είναι ανεπίτρεπτη και θα πρέπει να αλλάξει το γρηγορότερο δυνατόν προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή του οικοσυστήματος.

Antoine Regault

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...