24.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Επιστολή μητέρας για τη μονάδα νεογνών

Ημερομηνία:

Είμαι μια μητέρα ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες είκοσι ετών. Διάβασα το άρθρο του κου Γεωργιλά σχετικά με τη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου Χανίων και αμέσως θυμήθηκα τη δική μου εμπειρία στο παλιό νοσοκομείο Χανίων.

Πριν είκοσι χρόνια έδειξα εμπιστοσύνη στους γιατρούς του παλιού νοσοκομείου Χανίων και θέλησα να γεννήσω εκεί. Λόγω κάποιων προβλημάτων προς το τέλος της κυήσεως ο γιατρός αποφάσισε να προχωρήσει σε καισαρική. Το παιδί γεννήθηκε με δακτυλιοειδές πάγκρεας. Δεν έκλαψε και ήταν σχεδόν πεθαμένο. Δεν υπήρχε μονάδα νεογνών τότε ούτε νεογνολόγος άρα έπρεπε να μεταφερθεί στο Ηράκλειο επειγόντως. Το μετέφερε μία παιδίατρος με ένα ασθενοφόρο που δεν είχε ούτε τα απαραίτητα. Το μετέφερε σε μία απόσταση 158 χλμ με ένα ασθενοφόρο παλαιού τύπου και μόνο ένα χειροκίνητο οξυγόνο και το παρέδωσε κλινικά νεκρό. Όλα αυτά τα ξέρω γιατί η παιδίατρος είναι η νονά του. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό το παιδί να έχει ένα σωρό προβλήματα.

Η ιστορία μου όμως δεν τελειώνει εδώ. Τρία χρόνια αργότερα αποφάσισα να ξαναγεννήσω εκεί. Στον έκτο μήνα έσπασαν πρόωρα τα νερά μου και βρέθηκα πάλι στο παλιό νοσοκομείο Χανίων αλλά με άλλο γιατρό. Ξέροντας το ιστορικό μου αποφάσισε να με στείλει στην Αθήνα στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας γιατί όπως μου είπε χαρακτηριστικά «η καλύτερη θερμοκοιτίδα είναι η κοιλιά σου».

Μεταφέρθηκα λοιπόν αεροπορικώς στην Αθήνα. Το παιδί μου γεννήθηκε 980 γρ. στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας, διασωληνώθηκε αμέσως, μπήκε στη μονάδα νεογνών και αφού έκατσε τρεις μήνες στην εντατική της μονάδας όλα πήγαν καλά. Σήμερα έχω μια υγιέστατη κόρη.

Γιατί να μην είναι και τα δύο μου παιδιά χωρίς πρόβλημα; Γιατί το κατά τα άλλα καινούριο νοσοκομείο Χανίων ενώ έχει την δυνατότητα να προσφέρει σε όλους τους γονείς τη σιγουριά της υγείας των παιδιών τους αποφασίζει έτσι χωρίς καμία σκέψη το κλείσιμο της μονάδας νεογνών; Γιατί θα πρέπει να μεταφέρονται τα παιδιά που χρειάζονται να μπουν σε μονάδα νεογνών στο Ηράκλειο σε απόσταση 158 χλμ με απόλυτο κίνδυνο της υγείας τους ενώ η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ το απαγορεύει;

ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.

Μαρίνα Χριστοδουλάκη Γιανναδάκη

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα...

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για...

MyCoast: «Βροχή» καταγγελιών στην πλατφόρμα για τις αυθαιρεσίες σε παραλίες – 150 καταγγελίες στα Χανιά

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για παράνομες ξαπλώστρες και όχι μόνο στην πλατφόρμα...